Επικαιρότητα

Κ. Μητσοτάκης στο Φόρουμ των Δελφών: Ανεφάρμοστο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγήσει σε νέα πτώχευση

Κ. Μητσοτάκης στο Φόρουμ των Δελφών: Ανεφάρμοστο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγήσει σε νέα πτώχευση

 Συζήτηση με τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum.

 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την συζήτηση αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας, θέτοντας στο επίκεντρο το ζήτημα της αύξησης των μισθών, λέγοντας πως είναι εφικτή η αύξηση κατά 25%. Έστρεψε τα πυρά του στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι ανεφάρμοστο. «Βάλαμε την Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, και όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού», τόνισε.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ορισμένοι «θύλακες αντίστασης» στις αλλαγές στο Δημόσιο και δήλωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει αξιολόγηση σε όλο το προσωπικό. Σε ότι αφορά στη Δικαιοσύνη, σημείωσε ότι πρέπει στους χρόνους απονομής να έρθουμε κοντά στους μέσους όρους της Ευρώπης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κάνοντας ειδική μνεία στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Όταν ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως έβγαλε την χώρα απ΄οτην εποπτεία, μου θυμίζει αυτόν που έβαλε φωτιά και κάλεσε την πυροσβεστική». «Η ιστορία θα είναι πολύ σκληρή μαζί του», είπε. Για τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μίλησε για το σχέδιο «Δήμητρα», λέγοντας πως επιθυμεί να αντικαταστήσει το ευρώ με την «Δήμητρα».

Σε σχέση με τις εκλογές, χαρακτήρισε παράδοξη την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το ότι δεν θαστήριζε ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό, κάνοντας για άλλη μια φορά την εκτίμηση πως θα έχουμε δεύτερες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία: Ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να γίνει για ζητήματα κυριαρχίας και το μόνο που μπορεί να συζητηθεί είναι η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει μια απόφαση μετά τις εκλογές: αν έχει πραγματική πρόθεση να έχει σχέσεις με τη Δύση ή θα στραφεί σε μια δική της πολιτική, που θα είναι πιο κοντά σε Κίνα ή Ρωσία. Αυτό εν τέλει θα καθορίσει τις σχέσεις μας, αλλά και το Κυπριακό» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καμία συζήτηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και συνόρων»

«Δεν υπάρχει συζήτηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και συνόρων. Εχουμε μόνο ένα θέμα. Είμαι ξεκάθαρος σ' αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, αλλά συμφωνούμε και ότι δεν μπορούμε να το λύσουμε με υπερπτήσεις αλλά με θετική ατζέντα».

Πηγή: www.iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης