Περιβάλλον

Συμμαχία ΕΕ – Νορβηγίας για την κλιματική κρίση

Συμμαχία ΕΕ – Νορβηγίας για την κλιματική κρίση
Η σύμπραξη έχει επίσης μεγάλη έμφαση στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νορβηγία υπέγραψαν τη Δευτέρα (24 Απριλίου) μια «Πράσινη Συμμαχία», με την οποία δεσμεύονται να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προστασία της φύσης και την ανάπτυξη των τεχνολογιών που απαιτούνται για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Η συμμαχία, η οποία βρίσκεται στα σκαριά από τον Φεβρουάριο του 2022, θα καλύπτει διάφορους τομείς, όπως η προστασία της φύσης, η αντιστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας, η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς και οι τεχνολογίες για την απομάκρυνση, τη δέσμευση και την αποθήκευση του CO2.

Η σύμπραξη έχει επίσης μεγάλη έμφαση στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής κινητικότητας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της παραγωγής υδρογόνου, καθώς και στην απόκτηση των κρίσιμων πρώτων υλών που απαιτούνται για αυτές τις τεχνολογίες.

«Πολλά θέματα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Πράσινης Συμμαχίας. Θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα δίπλα-δίπλα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κατά την υπογραφή της συμφωνίας στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης