Iberdrola: Αύξηση των κερδών κατά 40% στα 1,49 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο

Iberdrola: Αύξηση των κερδών κατά 40% στα 1,49 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο
Η τρέχουσα κερδοφορία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Άνω του 40% ήταν η κερδοφορία της Iberdrola το α΄τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο ισπανικός ενεργειακός κολοσσός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις αναλυτών και αναθεωρεί ανοδικά το outlook για το σύνολο της χρήσης.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Iberdrola ανήλθαν σε 1,49 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, από 1,06 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,29 δισ. ευρώ.

Η ισπανική εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι περιμένει να εμφανίσει “ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις” αυτό το έτος με τα κέρδη της να αναπτύσσονται με μεσαία και υψηλό μονοψήφιο ρυθμό.

Οι επιδόσεις

Στα τέλη Μαρτίου, η Iberdrola είχε 40.344 MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της παραγωγής, από 38.305 MW την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μόνο στην Ισπανία, τα ηλιακά πάρκα παρήγαγαν 611 GWh, αυξημένα κατά 59,9% από έτος σε έτος, κυρίως λόγω νέας εγκατεστημένης ισχύος. Η παραγωγή ενέργειας από τα χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα της Iberdrola αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 1,6% και 2% αντίστοιχα, ενώ οι μίνι υδροηλεκτρικοί σταθμοί αύξησαν την παραγωγή κατά 8,9%.

Επιλεγμένα στοιχεία από την προκαταρκτική έκθεση του πρώτου τριμήνου της Iberdrola ακολουθούν στον παρακάτω πίνακα:

123.png

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης