Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας

Μητσοτάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας

Να αποτρέψουμε ένα σενάριο πολιτικής τερατογένεσης και να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε πολίτες στη Μεγαλόπολη

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Μεγαλόπολη, όπου συνομίλησε με πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία για να τον υποδεχτούν. Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την ΝΔ ώστε να πάρει αυτοδυναμία από την κρίσιμη κάλπη της 2ι1 Μαΐου, ενώ παράλληλα εξήγγειλε ότι στη διάρκεια της ερχόμενης τετραετίας θα «σβήσει» το τέλος επιτηδεύματος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων:

Θα είδατε και σήμερα ότι ανακοινώθηκαν οι τιμές του ρεύματος για τον επόμενο μήνα και αυτές σχετικά μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες τιμές. Θυμάστε ότι πριν από ένα χρόνο και, το πρώτο μέλημα των πολιτών ήταν τι θα κάνουμε με τους λογαριασμούς του ρεύματος και γνωρίζετε καλά ότι όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, σε κάθε λογαριασμό ρεύματος, υπήρχε αυτό το οποίο θα πληρώναμε ως ποσό χωρίς τη κρατική επιδότηση και αυτό το οποίο τελικά πληρώσατε, επειδή ακριβώς το κράτος έσκυψε πάνω στο πρόβλημα, βρήκε πόρους και στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Διότι αυτή ήταν η υποχρέωσή μας. Να σταθούμε κοντά στην κοινωνία, σε κάθε δυσκολία, χωρίς όμως, ταυτόχρονα, να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα.

H χώρα μας από το 2023 και μετά θα πρέπει, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, να μπορεί να παράγει και πάλι πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά επειδή ακριβώς έχουμε πολύ υψηλή ανάπτυξη, αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι απλά εφικτά, μπορούν να συνδυαστούν και με περαιτέρω περικοπές φόρων και με περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές, πράγμα το οποίο θα υλοποιήσουμε στη δεύτερη τετραετία μας.

Κάποιος φίλος ο οποίος με συνάντησε εδώ, μου είπε, «και τι θα κάνετε με το τέλος επιτηδεύματος;». Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας, καθώς θα βελτιώνεται και η φορολογική συμμόρφωση όλων όσοι καλούνται σήμερα να πληρώσουν ένα φόρο ο οποίος επειδή είναι οριζόντιος είναι και άδικος. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, αυτή την πολιτική μείωσης των φόρων, θα συνεχίσουμε την πολιτική στήριξης των επενδύσεων, θα συνεχίσουμε την πολιτική ενίσχυσης και ισχυροποίησης της Ελλάδος σε μια ταραγμένη γειτονιά.

Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και σε πείσμα όλων όσοι αγωνίζονται για το αντίθετο, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι πραγματικά λυπηρό, φίλες και φίλοι, ότι σήμερα, υπάρχουν κάποιοι Ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης αυτός με ευρωπαϊκούς πόρους. Να πληρώσουμε όλοι εμείς, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, ένα έργο το οποίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά είναι απαραίτητο συνολικά για την Ευρώπη.

Θέλω να σας πω, όμως, και δύο ειδικές κουβέντες για τα προβλήματα τα οποία σάς απασχολούν εδώ στη Μεγαλόπολη. Θέλω νέους γεωργούς - τους οποίους έχουμε στηρίξει- και νέους κτηνοτρόφους οι οποίοι θα μπορούν να επανέλθουν στον πρωτογενή τομέα, να μπορούν να παράγουν προϊόντα τα οποία να παίρνουν ανταγωνιστικές τιμές. Να μειώσουμε το κόστος παραγωγής συνολικά, με φωτοβολταϊκά τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν και αγρότες και κτηνοτρόφοι, για να μπορείτε πραγματικά να είστε ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι το όραμά μας για τον πρωτογενή τομέα.

Ομιλία στην Καλαμάτα

Στα έργα υποδομής που δρομολογεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα στην Καλαμάτα με την κατασκευή ενός οδικού άξονα που είχε ανάγκη εδώ και πολλές δεκαετίες η περιοχή, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», στην Καλαμάτα.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το τρίτο μνημόνιο το έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επεσήμανε ότι με το πρόγραμμα που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια. «Οι πολίτες δεν θα πιστέψουν για δεύτερη φορά το παραμύθι».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης