Διεθνή

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανησυχεί για τα υπεράκτια πάρκα στα ανοικτά του Ατλαντικού

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανησυχεί για τα υπεράκτια πάρκα στα ανοικτά του Ατλαντικού

 

Εκτιμά ότι αρκετές προτεινόμενες περιοχές μίσθωσης αιολικής ενέργειας στα ανοικτά των ακτών του μέσου Ατλαντικού θα παρέμβουν σε βασικές στρατιωτικές δραστηριότητες, με αρνητικές επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχουν σοβαρούς ενδοιασμούς σχετικά με την πιθανή τοποθεσία υπεράκτιων αιολικών πάρκων κατά μήκος της ακτογραμμής του μέσου Ατλαντικού, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το The Maritime Executive.

Η Fox και το Bloomberg επιβεβαίωσαν και οι δύο ότι το Πεντάγωνο πιστεύει ότι αρκετές προτεινόμενες περιοχές μίσθωσης αιολικής ενέργειας στα ανοικτά των ακτών του μέσου Ατλαντικού θα παρέμβουν σε βασικές στρατιωτικές δραστηριότητες, με αρνητικές επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια. Ένα διάγραμμα που δείχνει τις περιοχές σε σύγκρουση φέρεται να κυκλοφορεί μεταξύ των στελεχών της αιολικής βιομηχανίας εδώ και μήνες και δείχνει ότι το Υπουργείο Άμυνας πιστεύει ότι τέσσερις από τις έξι περιοχές είναι «ιδιαίτερα προβληματικές» για βασικές λειτουργίες - ιδιαίτερα για την εκπαίδευση πτήσης.

«Η αρχική αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας βρήκε περίπλοκες προκλήσεις συμβατότητας με ανεμογεννήτριες κοντά στην εκπαίδευση του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο Fox. "Το Υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει να συνεργάζεται με το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας των Ωκεανών, τη βιομηχανία και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για να εντοπίσει τις καλύτερες τοποθεσίες για ανάπτυξη."

draft_wea-mid-atlantic-BOEM.jpg

Εκτός από τις έξι αρχικές περιοχές κλήσης για το μέσο του Ατλαντικού, η BOEM έχει προτείνει οκτώ περιοχές αιολικής ενέργειας για μίσθωση από τη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια, το Μέριλαντ και το Ντέλαγουερ. Συνολικά, καλύπτουν περίπου 1,7 εκατομμύρια στρέμματα ομοσπονδιακών υδάτων, αν και η BOEM λέει ότι θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω μετά από διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους. Εάν δημοπρατηθούν και αναπτυχθούν, θα οδηγήσουν σε τεράστιες νέες εγκαταστάσεις υποδομής δίπλα σε μερικές από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Naval Station Norfolk, Naval Weapons Station Yorktown και Oceana Naval Air Station.

Σε δήλωσή της στο reNews, η BOEM τόνισε ότι έχει μακροχρόνια εργασιακή σχέση με το Πεντάγωνο και ότι «μαζί έχουμε αποκαταστήσει επιτυχώς και εντοπίσαμε περιοχές που έχουν οδηγήσει σε 27 μισθώσεις» μέχρι σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει τις οριστικοποιημένες περιοχές μίσθωσης ανοιχτά της Καλιφόρνια, τις οποίες αμφισβητούσε το Ναυτικό των ΗΠΑ για χρόνια. Η BOEM εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί για τις προτεινόμενες τοποθεσίες στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού.

«Η BOEM βρίσκεται στη διαδικασία ανάλυσης και ενσωμάτωσης της αξιολόγησης συμβατότητας του Υπουργείου Άμυνας στο χωρικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των τελικών Περιοχών Αιολικής Ενέργειας στον Κεντρικό Ατλαντικό», ανέφερε η υπηρεσία.

Οι προτεινόμενες περιοχές μίσθωσης αποτελούν μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της κυβέρνησης Μπάιντεν να υποστηρίξει την εγκατάσταση 30 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε ομοσπονδιακά ύδατα έως το 2030.

www.worldenegrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης