Eco Wave Power: Τρέχουν οι δοκιμές στο νέο έργο κυματικής ενέργειας EWP-EDF στο Ισραήλ

Eco Wave Power: Τρέχουν οι δοκιμές στο νέο έργο κυματικής ενέργειας EWP-EDF στο Ισραήλ
Μόλις τεθεί σε σύνδεση το project, θα είναι η πρώτη φορά που η παραγόμενη από τη δύναμη των κυμάτων ηλεκτρική ενέργεια, θα μεταδίδεται στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ

Η Eco Wave Power έχει συνάψει επίσημη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Ισραηλινή Εθνική Ηλεκτρική Εταιρεία (IEC) για το πρόσφατα εγκατεστημένο έργο κυματικής ενέργειας στο λιμάνι της Jaffa στο Τελ Αβίβ.

Με το εν λόγω PPA σε ισχύ, εγκρίθηκε επιτυχώς ο συγχρονισμός του δικτύου της τεχνολογίας, σύμφωνα με τα αποδεκτά πρότυπα σύνδεσης στο δίκτυο, ενημέρωσε η εταιρεία. Στη συνέχεια, το IEC θα πραγματοποιήσει τη δική του δοκιμή συγχρονισμού και στη συνέχεια θα συνδέσει επίσημα το έργο κυματικής ενέργειας «EWP-EDF One» με το ενεργειακό δίκτυο του Ισραήλ.

Οι δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2022 με σκοπό την εξέταση της λειτουργίας των μηχανικών και υδραυλικών υποσυστημάτων του έργου. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι πλωτήρες Eco Wave Power κατέβηκαν στο νερό και δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να δοθεί το πράσινο φως για τις επόμενες φάσεις του έργου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τη σύνδεση με το δίκτυο και τη δοκιμή του συνολικού συστήματος, για να ακολουθήσει η πλήρης λειτουργία.

Πρόκειται για ένα ιστορικό ορόσημο, καθώς μόλις τεθεί σε σύνδεση το project, θα είναι η πρώτη φορά που η παραγόμενη από τη δύναμη των κυμάτων ηλεκτρική ενέργεια, θα μεταδίδεται στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ.

Η Inna Braverman, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Eco Wave Power, δήλωσε: «Η επίσημη έναρξη της σύνδεσης στο δίκτυο για το έργο μας «EWP-EDF One» είναι μια στιγμή που περιμέναμε, καθώς αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας και τη χώρα μας.Παράλληλα, η Eco Wave Power θα ξεκινήσει σύντομα με την εγκατάσταση της τεχνολογίας της κυματικής ενέργειας στην πρώτη της θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο AltaSea στο λιμάνι του Λος Άντζελες, που θεωρείται ότι είναι ο πρώτος σταθμός ενέργειας στην ξηρά στην ιστορία. της χώρας.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης συμβάσεις παραχώρησης για εμπορικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και άλλες τοποθεσίες, ολοκληρώνοντας τον αυξανόμενο αγωγό του έργου 404,7 MW της Εταιρείας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης