IEF: Κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια οι τεχνολογίες αποθήκευσης - Βίντεο

IEF: Κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια οι τεχνολογίες αποθήκευσης - Βίντεο
Η διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας σημαίνει ανάπτυξη τεχνολογιών που παρέχουν βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αποθήκευση

Η μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα δημιουργεί την ανάγκη για αξιόπιστες, αποδοτικές τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, υπογραμμίζει το International Energy Forum. To ενεργειακό τοπίο του μέλλοντος χρειάζεται την διάθεση αποθήκευσης ενέργειας σε υψηλή χωρητικότητα, που να προσαρμόζεται στις εποχιακές διακυμάνσεις.

Η διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας σημαίνει ανάπτυξη τεχνολογιών που παρέχουν βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αποθήκευση. Αν και τα ορυκτά καύσιμα είναι εύκολα ως προς την αποθήκευση, οι ΑΠΕ είναι το κλειδί του μέλλοντος.

Τα αναστρέψιμα υδροηλεκτρικά είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος αποθήκευσης. Ωστόσο, οι υποδομές είναι ακριβές και αυτή η διαδικασία απαιτεί συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Ενδεικτικό της αντικειμενικής του δυσκολίας είναι ότι μόνο 10 χώρες έχουν την κατάλληλη υποδομή για αυτό το είδος αποθήκευσης.

Τέλος, η ευελιξία και η ασφάλεια που παρέχει η αποθήκευση ενέργειας επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη εξάρτηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Καθώς τα ενεργειακά συστήματα απομακρύνονται από την ευκολία των ορυκτών καυσίμων, η καινοτομία και η ανάπτυξη σε μια σειρά τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας θα είναι κρίσιμες για την υποστήριξη αυτών των συστημάτων.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αποτυπώνεται το μέλλον της αποθήκευσης.






www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης