Ενέργεια

Οι εκτιμήσεις της Shell για υψηλότερους όγκους LNG το α΄τρίμηνο του 2023

Οι εκτιμήσεις της Shell για υψηλότερους όγκους LNG το α΄τρίμηνο του 2023
Η μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρόκειται να συνεισφέρει 100 έως 700 εκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη

Η Shell αναμένει υψηλότερη παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) το πρώτο τρίμηνο μετά από διακοπές στα εργοστάσια της στην Αυστραλία πέρυσι καθώς και σταθερά κέρδη από τις συναλλαγές LNG.

Ο ενεργειακός κολοσσός κατέγραψε κέρδη ρεκόρ 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, και με αφορμή τα όσα δήλωσε σε μια πρόσφατη ενημέρωση ενόψει των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου, αναμένει όγκους υγροποίησης του πρώτου τριμήνου από 7 έως 7,4 εκατομμύρια τόνους, από 6,8 εκατομμύρια τόνους στο προηγούμενο τρίμηνο.

Το τμήμα προϊόντων πετρελαίου της επίσης πιθανότατα αύξησε τα κέρδη μέσω μιας «σημαντικά υψηλότερης» απόδοσης συναλλαγών, δήλωσε ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής καυσίμων στον κόσμο.

Αναμένει ότι θα έχει πληρώσει φόρο μεταξύ 2,6 και 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, από 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρόκειται να συνεισφέρει 100 έως 700 εκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη, σε σύγκριση με 300 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης