Vestas: Εξασφάλισε συμβάσεις έργων 703 MW σε Ισπανία, Γερμανία, Ινδία και ΗΠΑ

Vestas: Εξασφάλισε συμβάσεις έργων 703 MW σε Ισπανία, Γερμανία, Ινδία και ΗΠΑ
Η Vestas έχει 703 MW σε παραγγελίες έργων σημειώνοντας άνοδο στο τέλος τριμήνου,  σύμφωνα με το renews.biz
Η Vestas εξασφάλισε συμβάσεις για έργα δυναμικότητας 703 MW στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ινδία και την ανανέωση δύο τοποθεσιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το renews.biz
Ο κατασκευαστής ανεμογεννητριών έλαβε παραγγελία 140 MW για τα αιολικά πάρκα Cerrato, Atalayas και San Cebrián, που θα βρίσκονται στην Castilla y León της Ισπανίας.
Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 20 ανεμογεννητριών V163-4,5MW και 11 ανεμογεννητριών V150-4,5MW, καθώς και μια 10ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών 4000 Active Output Management (AOM 4000).
Πρώτες ανεμογεννήτριες V163-4,5MW στην Ευρώπη

Ισπανία

Τα αιολικά πάρκα San Cebrián και Cerrato θα διαθέτουν τις πρώτες ανεμογεννήτριες V163-4,5MW στην Ευρώπη.
Το V163-4,5 MW έχει μεγάλου μεγέθους ρότορα με αποτέλεσμα υψηλό συντελεστή χωρητικότητας, ο οποίος με τη σειρά του επιτρέπει υψηλότερη Ετήσια Παραγωγή Ενέργειας και πιο σταθερή παραγωγή ισχύος σε επίπεδο πάρκου, είπε η Vestas.
Αυτό βελτιώνει την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα στην παραγωγή, βελτιστοποιώντας τη χρήση του αιολικού πάρκου καθώς και ωφελώντας το ενεργειακό δίκτυο, πρόσθεσε.
Η παραγγελία έγινε από την Estudios y Proyectos Pradamap y Cerrato Eólica (Grupo Vapat).

Γερμανία

Η Vestas έλαβε επίσης παραγγελία από την JUWI GmbH για πέντε αιολικά έργα στη Γερμανία συνολικής ισχύος 63 MW.
Η παραγγελία περιλαμβάνει προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των στροβίλων, καθώς και μια 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών Active Output Management 4000 (AOM 4000), που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει βελτιστοποιημένη απόδοση του στοιχείου.

Η παραγγελία αποτελείται από το Windpark Olsberg Mannstein στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με επτά στρόβιλους V126-3,45MW, το Windpark Perl-expansion στο Ζάαρλαντ με έναν στρόβιλο V150-5,6MW καθώς και το Windpark Lauda Heckfeld II στο Baden and Winderttem III στη Ρηνανία-Παλατινάτο που αποτελούνται και οι δύο από έναν στρόβιλο V162-5,6MW.
Τέλος, το Windpark Jülich Güsten στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περιλαμβάνει τέσσερις τουρμπίνες V162-5,6 MW.

ΗΠΑ

Η Vestas έχει λάβει παραγγελία για δύο αιολικά έργα συνολικής ισχύος 370 MW για την ανανέωση των έργων Pleasant Valley και Border Winds που ανήκουν στην Xcel Energy στις ΗΠΑ.
Η παραγγελία για το έργο Pleasant Valley των 213 MW στη Μινεσότα αποτελείται από 97 ανεμογεννήτριες V110-2,0 MW που παραδίδονται σε κατάσταση λειτουργίας 2,2 MW.
Το έργο Border Winds των 156 MW, που βρίσκεται στη Βόρεια Ντακότα, αποτελείται από 71 ανεμογεννήτριες V110-2,0 MW που παραδίδονται σε λειτουργία 2,2 MW, οι οποίες θα ενημερώσουν την τρέχουσα τεχνολογία V100-2,0 MW και στις δύο τοποθεσίες.

Και τα δύο έργα περιλαμβάνουν προμήθεια, παράδοση και θέση σε λειτουργία των στροβίλων και η Vestas θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους στροβίλους και να παρέχει εγγύηση διαθεσιμότητας βάσει ενέργειας, σχεδιασμένη να διασφαλίζει βελτιστοποιημένη απόδοση του στοιχείου.
Η παράδοση των στροβίλων και για τα δύο έργα θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2025 με την έναρξη λειτουργίας να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Ινδία

Ακόμη, η Vestas και η Vibrant Energy υπέγραψαν συμφωνία για δύο αιολικά έργα στην Ινδία.
Στο πλαίσιο της παραγγελίας, η Vestas θα προμηθεύσει συνολικά 36 τουρμπίνες V155-3,6MW.
Αυτή είναι η δεύτερη παραγγελία της Vestas από τη Vibrant στην Ινδία σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά από μια παραγγελία 54 MW για ένα έργο στη Μαχαράστρα που υπογράφηκε το 2022.
Με αυτό, η Vestas συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως αξιόπιστος και αξιόπιστος εταίρος σε λύσεις βιώσιμης ενέργειας στην Ινδία, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης