Ενέργεια

Νovak: Μέχρι το τέλος του έτους η μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 bpd

Νovak: Μέχρι το τέλος του έτους η μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 bpd
Η ανακοίνωση σημαίνει ότι η Ρωσία έχει τώρα επεκτείνει δύο φορές τη μείωση της παραγωγής που ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο Novak τον Φεβρουάριο

Η Ρωσία θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε χθες (2/4) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την κίνηση μέσα σε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Ιράκ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι μειώνουν επίσης την παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους. Σε δήλωσή του, ο Novak υπογράμμισε ότι: «Ενεργώντας ως υπεύθυνος συμμετέχων στην αγορά και λαμβάνοντας ως προληπτικό μέτρο έναντι περαιτέρω αστάθειας της αγοράς, η Ρωσική Ομοσπονδία θα εφαρμόσει εθελοντική περικοπή 500 χιλιάδων βαρελιών ημερησίως έως το τέλος του 2023, από το μέσο επίπεδο παραγωγής όπως εκτιμάται από τις δευτερεύουσες πηγές μήνα Φεβρουάριο».

Η ανακοίνωση σημαίνει ότι η Ρωσία έχει τώρα επεκτείνει δύο φορές τη μείωση της παραγωγής που ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο Novak τον Φεβρουάριο. Στις 21 Μαρτίου, είπε ότι η περικοπή θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Στις 24 Μαρτίου, ο Novak είπε ότι η Ρωσία ήταν πολύ κοντά στην επίτευξη του επιδιωκόμενου επιπέδου παραγωγής, το οποίο είπε ότι θα ήταν 9,5 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης