Ενέργεια

Συμφωνία Rosneft - Indian Oil για γενναία αύξηση στην προμήθεια της Ινδίας με ρωσικό πετρέλαιο

Συμφωνία Rosneft - Indian Oil για γενναία αύξηση στην προμήθεια της Ινδίας με ρωσικό πετρέλαιο
Rosneft και Indian Oil συζήτησαν τρόπους επέκτασης της συνεργασίας και των δυνατοτήτων πραγματοποίησης πληρωμών σε εθνικά νομίσματα
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft και η κορυφαία εταιρεία διύλισης της Ινδίας Indian Oil Corp υπέγραψαν συμφωνία για την ουσιαστική αύξηση των προμηθειών πετρελαίου και τη διαφοροποίηση των ποιοτήτων πετρελαίου που παραδίδονται στην Ινδία, ανακοίνωσε η Rosneft την Τετάρτη 29 Μαρτίου, όπως μεταφέρει το Reuters.
Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στην Ινδία από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rosneft, Igor Sechin, δήλωσε η εταιρεία και δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Τα μέρη συζήτησαν επίσης τρόπους επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ της Rosneft Oil Company και ινδικών εταιρειών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του ενεργειακού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων πραγματοποίησης πληρωμών σε εθνικά νομίσματα», πρόσθεσε.
Η Ρωσία επαναδρομολογεί τις προμήθειες ενέργειας της από τις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης, οι οποίες επέβαλαν εκτεταμένες κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά την έναρξη αυτού που το Κρεμλίνο αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πέρυσι.

Η Ινδία ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής του αργού πετρελαίου αναφοράς (Urals) της Ρωσίας τον Μάρτιο.
Οι παραδόσεις στην Ινδία πρόκειται να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% όλων των θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου αυτόν τον μήνα, με την Κίνα στη δεύτερη θέση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν 22 φορές πέρυσι, αλλά δεν διευκρίνισε τον όγκο πωλήσεων.

Η Rosneft είπε ότι η Ρωσία για πρώτη φορά έγινε ένας από τους πέντε μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ινδίας καθώς ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των χωρών έφτασε τα 38,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.
«Έτσι, ο στόχος που έθεσαν οι ηγέτες των χωρών μας να αυξήσουν τον τζίρο στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025 έχει επιτευχθεί εκ των προτέρων», ανέφερε στη δήλωση η Rosneft ο Sechin, μακροχρόνιος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης