Ενέργεια

Νέες καινοτομίες: Προσθήκη φωτοβολταϊκού σε τερματικό σταθμό LNG

Νέες καινοτομίες: Προσθήκη φωτοβολταϊκού σε τερματικό σταθμό LNG
Το εν λόγω πάρκο θα καλύπτει περίπου το 9% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του τερματικού σταθμού

O τερματικός σταθμός Dragon LNG του Ηνωμένου Βασιλείου στο Milford Haven θα καλύψει τώρα ένα μέρος των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός πρόσφατα εγκατεστημένου φωτοβολταϊκού, συνολικής ισχύος 10 MW.

Όπως μεταδίδει το Lngprime, το εν λόγω πάρκο θα παρέχει περίπου το 9% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του τερματικού σταθμού και θα παρέχει επίσης ενέργεια σε γειτονικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με δήλωση της Anesco, που ανέλαβε την κατασκευή.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει επιφορτιστεί με τις συνεχείς εργασίες και υπηρεσίες συντήρησης για να διασφαλίσει ότι η εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει 18.500 ηλιακούς συλλέκτες, θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη βέλτιστη απόδοση.

Ο απώτερος στόχος

Την ίδια ώρα, το έργο αποτελεί μέρος των σχεδίων της Dragon LNG να μειώσει τις εκπομπές και να γίνει τερματικός σταθμός καθαρού μηδενικού LNG έως το 2029. Η Anesco ισχυρίζεται ότι το ηλιακό πάρκο θα μειώσει τις εκπομπές CO2 του Dragon LNG κατά περίπου 2.500 τόνους ετησίως.Ο τερματικός σταθμός παρέλαβε το πρώτο του φορτίο τον Ιούλιο του 2009. Αποτελείται από μια προβλήτα, δύο δεξαμενές αποθήκευσης και εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης με μέγιστο ρυθμό αποστολής αερίου στο σύστημα μεταφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου 9 bcm ετησίως.

Η Shell και η Petronas έχουν 50% δικαιώματα χωρητικότητας στις εγκαταστάσεις, η καθεμία. Η εταιρεία της Μαλαισίας πούλησε το 50% του μεριδίου της στην εγκατάσταση στην Ancala το 2019, αλλά κράτησε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία διακίνησης με το τερματικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης