Ενέργεια

Το νέο ρεκόρ - ορόσημο για την Sabine Pass της Cheniere

Το νέο ρεκόρ - ορόσημο για την Sabine Pass της Cheniere
Το Sabine Pass έχει αυτή τη στιγμή χωρητικότητα περίπου 30 mtpa

O τερματικός σταθμός LNG Sabine Pass της Cheniere στη Λουιζιάνα έχει αποστείλει το 2000ο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από το 2016 που τέθηκε σε κυκλοφορία, σύμφωνα με το lngprime.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Cheniere ανέφερε σε ανάρτησή της ότι: «Σήμερα εξάγαμε το 2000ο φορτίο μας από το Sabine Pass, ολοκληρώνοντας αυτό το κατόρθωμα γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση στον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι το Sabine Pass έχει αυτή τη στιγμή χωρητικότητα περίπου 30 mtpa, ενώ το Corpus Christi μπορεί να παράγει περίπου 15 mtpa LNG.

Το Sabine Pass Stage 5

Παράλληλα, η Cheniere ξεκίνησε πρόσφατα τη διαδικασία αναθεώρησης προκαταβολής με το FERC των ΗΠΑ για το προτεινόμενο έργο επέκτασης Sabine Pass Stage 5.

Το έργο θα περιλαμβάνει έως και τρία μεγάλης κλίμακας τρένα υγροποίησης, το καθένα με δυναμικότητα παραγωγής περίπου 6,5 mtpa LNG, μια μονάδα επαναυγροποίησης αερίου βρασμού (BOG) με δυναμικότητα παραγωγής 0,75 mtpa LNG και δύο δεξαμενές αποθήκευσης LNG 220.000 cbm.

Τέλος, η Cheniere εξήγαγε ρεκόρ 638 φορτίων LNG, κυρίως στην Ευρώπη, από τα δύο εργοστάσιά της το 2022, σε σύγκριση με 566 το 2021.Παρήγαγε περίπου 44 εκατομμύρια τόνους LNG κατά τη διάρκεια του 2022, το 72% του οποίου κατευθύνθηκε στην Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης