Ενέργεια

Ρεκόρ κερδοφορίας για την Eni το 2022 - Έφτασε στα 13,3 δισ. ευρώ

Ρεκόρ κερδοφορίας για την Eni το 2022 - Έφτασε στα 13,3 δισ. ευρώ
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Eni, το τέταρτο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν σε 2,5 δισ. ευρώ

Κέρδη - ρεκόρ ανακοίνωσε για το 2022 η Eni, εν μέσω των υψηλών τιμών στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο.

Tα κέρδη του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού εκτοξεύτηκαν το 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενώ το κόστος της ενέργειας έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, οι γεωπολιτικές εξελίξεις ενισχύουν τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος θα είναι μακροπρόθεσμος, κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει τις τιμές υψηλά για τα επόμενα χρόνια.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Eni, το τέταρτο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν σε 2,5 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,6 δισ. ευρώ. Για ολόκληρο το έτος, το ποσό αυτό διαμορφώθηκε στα 13,3 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο  CEO της εταιρείας, Claudio Descalzi υπογράμμισε ότι η απάντηση στην ενεργειακή κρίση καθοδήγησε, σε μεγάλο μέρος, την απόδοση των δραστηριοτήτων στον τομέα φυσικού αερίου της Eni.Η Eni έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ιταλίας, εξασφαλίζοντας προμήθειες φυσικού αερίου από την Αφρική, με σκοπό να αντικαταστήσει τις ρωσικές εισαγωγές για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα κέρδη από τις έρευνες και την παραγωγή, προ φόρων και τόκων, αυξήθηκαν περισσότερο από 70%, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, στα 16,4 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης