Ενέργεια

Enel: Ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες η κερδοφορία του 2022 - «Έβαλαν πλάτη» φυσικό αέριο και ηλ. ενέργεια

Enel: Ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες η κερδοφορία του 2022 - «Έβαλαν πλάτη» φυσικό αέριο και ηλ. ενέργεια
«Ανάσα» για τον Όμιλο η πώληση του χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου και του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Χιλή
Σχετικά Άρθρα

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ιταλίας Enel ανακοίνωσε χθες σημαντική κερδοφορία (καλύτερη από την αναμενόμενη) και βελτίωση της οικονομικής της θέσης για το 2022.  Ο Όμιλος θα παρουσιάσει τα τελικά αποτελέσματα του 2022 στις 16 Μαρτίου και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τα βασικά κέρδη για το περασμένο έτος ανήλθαν σε 19,7 δισεκατομμύρια ευρώ, πάνω από τα προσδοκώμενα των 19,0-19,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, η Enel μείωσε το καθαρό χρέος στα 60,1 δισεκατομμύρια ευρώ (65 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τέλος του περασμένου έτους, αγγίζοντας τον στόχο του εύρους 58-62 δισεκατομμυρίων ευρώ που παρακολουθούν στενά οι οικονομικοί αναλυτές και οι επενδυτές.

Η σημασία του χαρτοφυλακίου

Η πώληση πολλών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου και του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Χιλή, βοήθησε την εταιρεία κοινής ωφελείας να βάλει σε μια σειρά το χρέος της, το οποίο είχε ανέλθει σε σχεδόν 70 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου από 51,7 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2021.

Σύμφωνα με τον CEO του Ομίλου, Francesco Starace, «χάρη στην αποτελεσματική οικονομική διαχείριση και την εκτέλεση του στρατηγικού σχεδίου, το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος του ομίλου μειώθηκε σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο και θα συνεχίσει να μειώνεται σημαντικά και το 2023»

Τέλος, η Enel σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα λάβει μια πιο προσεκτική στάση όσον αφορά τη χρηματοοικονομική διαχείριση, καθώς οι οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη είναι δύσκολα προβλέψιμες εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο διάθεσης περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση του καθαρού χρέους της κατά 21 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης