Ενέργεια

Kommersant: Αύξηση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου κατά 1% αυτόν τον μήνα

Kommersant: Αύξηση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου κατά 1% αυτόν τον μήνα
Οι Ρώσοι παραγωγοί έχουν εκτρέψει τις προμήθειες από την Ευρώπη στην Ασία, κυρίως στην Κίνα και την Ινδία

Οι Ρώσοι παραγωγοί πετρελαίου αύξησαν την παραγωγή σχεδόν κατά 1% την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου από τον Ιανουάριο, παρά τα εμπάργκο της Δύσης στα ρωσικά καύσιμα, ανέφερε σήμερα (9/2)  η εφημερίδα Kommersant.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters,  οι παραγωγοί αύξησαν την παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνώματος φυσικού αερίου κατά 0,7% την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου από τον μέσο όρο του Ιανουαρίου σε 1,491 εκατομμύρια τόνους (10,93 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα).

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ευθυγραμμίζονται με αυτά που ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak, ο οποίος είπε την Τετάρτη (8/2) ότι η ημερήσια παραγωγή αργού πετρελαίου της Ρωσίας, εξαιρουμένου του συμπυκνώματος αερίου, μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα ήταν συγκρίσιμη με τα 9,8 έως 9,9 εκατομμύρια bpd τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι Ρώσοι παραγωγοί αύξησαν τις εξαγωγές πετρελαίου και πρότειναν βαθύτερες εκπτώσεις για τις εγχώριες τιμές πετρελαίου στο διεθνές benchmark. Σημειώνεται ότι από την έναρξη της επιβολή των δυτικών κυρώσεων, οι Ρώσοι παραγωγοί έχουν εκτρέψει τις προμήθειες από την Ευρώπη στην Ασία, κυρίως στην Κίνα και την Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης