Ενέργεια

Ισπανία: Προς έγκριση επιδότηση ύψους 74 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο υδρογόνο

Ισπανία: Προς έγκριση επιδότηση ύψους 74 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο υδρογόνο
Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, έως και το 20% των έργων πράσινης υδρογόνου στον κόσμο βρίσκονται στην Ισπανία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez δήλωσε σήμερα (9/1) ότι το υπουργικό συμβούλιο του θα εγκρίνει την Τρίτη (10/1) ένα νέο διάταγμα για τη ρύθμιση των πρώτων τεσσάρων από τα 11 έργα πράσινου υδρογόνου που θα εκτελεστούν στη χώρα.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, σε ομιλία του στη Μαδρίτη, ο Sanchez είπε ότι η κυβέρνησή του θα εγκρίνει μια αρχική επιδότηση 74 εκατομμυρίων ευρώ (79,12 εκατομμύρια δολάρια) για αυτά τα έργα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έως και το 20% των έργων πράσινης υδρογόνου στον κόσμο βρίσκονται στην Ισπανία.

Στο επίκεντρο η καθαρή ενέργεια

Τον τομέα της καθαρής τεχνολογίας (CleanTech) συνεχίζει να τοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της η Ευρώπη, αυξάνοντας τις σχετικές επενδύσεις. Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, η Ε.Ε. επενδύει πάνω από 62 εκατ. ευρώ σε 17 καινοτόμα έργα καθαρής τεχνολογίας μικρής κλίμακας με έναν τέταρτο γύρο επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Καινοτομίας της Ε.Ε.

Τα επιλεγμένα έργα βρίσκονται σε 11 κράτη-μέλη της Ε.Ε.: Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Ισπανία και, για πρώτη φορά, Τσεχία, Κύπρος, Λιθουανία και Σλοβενία. Στους τομείς που καλύπτονται, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης