Ενέργεια

Deutsche ReGas: Παραδόθηκε το πρώτο φορτίο LNG στο λιμάνι του Lubmin

Deutsche ReGas: Παραδόθηκε το πρώτο φορτίο LNG στο λιμάνι του Lubmin
Η Γερμανία έχει υποστηρίξει συνολικά τις ναυλώσεις πέντε FSRU

Η Deutsche ReGas δήλωσε την Παρασκευή (30/12) ότι παραδόθηκε το πρώτο φορτίο LNG στο FSRU Neptune στο λιμάνι του Lubmin, σύμφωνα με το Lngprime. Το πλοίο που έκανε την συγκεκριμένη μεταφορά είναι το Coral Furcata, που διαχειρίζεται η ολλανδική εταιρεία Anthony Veder.

Σύμφωνα με την Deutsche ReGas, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει περίπου 10.000 cbm LNG και προηγουμένως πήρε το φορτίο από τον μεταφορέα LNG 137.814 cbm Seapeak Hispania, ο οποίος χρησιμεύει ως πλωτή μονάδα αποθήκευσης για το έργο. Η Sepeak Hispania έφτασε την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά του νησιού Ruegen μεταφέροντας ένα φορτίο από το εργοστάσιο Idku της Αιγύπτου.

Όπως αναφέρεται, στο μέλλον, αυτό το σκάφος θα λαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από μεταφορείς LNG και θα το αποθηκεύει, ενώ μικρότεροι μεταφορείς όπως το Coral Furcata και το Coral Favia θα παίρνουν το καύσιμο από το FSU και θα το παραδίδουν στο FSRU στο Lubmin λόγω των περιορισμών στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο επιχειρησιακό τερματικό σταθμό LNG με βάση τα FSRU στη Γερμανία. Αυτή η αποστολή τελέστηκε μόλις δυο βδομάδες, αφότου η Uniper και οι συνεργάτες της εγκαινίασαν επίσημα την πρώτη εγκατάσταση εισαγωγής LNG της Γερμανίας με βάση το FSRU στο Wilhelmshaven.

Η Γερμανία έχει υποστηρίξει συνολικά τις ναυλώσεις πέντε FSRU, ενώ η εγκατάσταση του Lubmin είναι το πρώτο ιδιωτικό έργο. Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE αναμένει επίσης να παραλάβει το πρώτο φορτίο σε λειτουργία στο τερματικό εισαγωγών LNG με έδρα το Elbhafen FSRU στο Brunsbuettel τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης