Ενέργεια

Συμφωνία της RWE με την αμερικανική εταιρεία Sempra για την προμήθεια LNG 15ετούς διάρκειας

Συμφωνία της RWE με την αμερικανική εταιρεία Sempra για την προμήθεια LNG 15ετούς διάρκειας
Φιλόδοξοι οι στόχοι της Γερμανίας για τα FSRU

Μια μονάδα της γερμανικής εταιρείας ενέργειας RWE συμφώνησε να αγοράσει υγροποιημένο φυσικό αέριο για μια περίοδο 15 ετών από το προτεινόμενο έργο της Sempra Infrastructure στο Port Arthur LNG στο Τέξας.

Η Sempra Infrastructure και η RWE Supply & Trading υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς (SPA) για την προμήθεια 2,25 εκατομμυρίων τόνων ετησίως σε βάση FOB. Οι προμήθειες θα προέρχονται από την πρώτη φάση του έργου Porth Artur LNG. Αυτή η συμφωνία ακολουθεί μια επίσημη δέσμυση μεταξύ των δύο εταιρειών τον Μάιο.

Πρόκειται για την τρίτη υποδομή LNG SPA Sempra που ανακοινώθηκε αυτόν τον μήνα μετά τη συμφωνία με τη βρετανική Ineos και τη σύμβαση με τη γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie.Η Sempra Infrastructure και η ConocoPhillips υπέγραψαν επίσης πρόσφατα μια 20ετή συμφωνία πώλησης και αγοράς για 5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως από την πρώτη φάση του έργου Porth Arthur.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει συμφωνία πώλησης και αγοράς μετοχών σύμφωνα με την οποία η ConocoPhillips θα αποκτήσει το 30% των ιδίων κεφαλαίων στην πρώτη φάση του έργου. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ολοκλήρωσε τη σύμβαση μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) σταθερής τιμής για το Port Arthur LNG Phase 1 με την Bechtel. Οι δύο εταιρείες τροποποίησαν και επαναδιατύπωσαν τη σύμβαση σταθερής τιμής η οποία τώρα ανέρχεται σε περίπου 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, το έργο υγροποίησης θα αποτελείται από δύο συρμούς υγροποίησης το καθένα ικανό να παράγει έως και 6,73 mtpa. Η Sempra Infrastructure σχεδιάζει επίσης μια παρόμοιας μεγέθους δεύτερη φάση του έργου.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μας με την RWE καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ενεργειακή ασφάλεια και τους περιβαλλοντικούς στόχους των ευρωπαίων πελατών μας», δήλωσε ο Justin Bird, Διευθύνων Σύμβουλος της Sempra Infrastructure.

Οι γερμανικές εισαγωγές LNG

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Supply & Trading, Andree Stracke είπε ότι: «Η συνεργασία μας με τη Sempra Infrastructure, μια από τις κορυφαίες εταιρείες υποδομής LNG στις ΗΠΑ, είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Γερμανίας και έτσι συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού στην Ευρώπη σε μακροπρόθεσμη βάση».

Πρόσθεσε ότι χάρη στη σύμβαση προμήθειας LNG με τη Sempra Infrastructure, η εταιρεία μπορεί επίσης να διευρύνει το διεθνές χαρτοφυλάκιό της LNG.

Η RWE αναμένει να παραλάβει το πρώτο φορτίο θέσης σε λειτουργία στον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG με έδρα το Elbhafen FSRU στο Brunsbuettel τον Ιανουάριο. Η πρώτη εγκατάσταση εισαγωγής της Γερμανίας με βάση την FSRU στο Wilhelmshaven, που λειτουργεί από την Uniper, άρχισε πρόσφατα να προμηθεύει εκ νέου αεριοποιημένο LNG στο δίκτυο.

Η εγκατάσταση του Wilhelmshaven είναι η πρώτη από τους έξι τερματικούς σταθμούς που βασίζονται στο FSRU στη Γερμανία και αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο μέχρι το τέλος του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης