Ενέργεια

Νέο ορόσημο για το FSRU Krk - Ξεπέρασε τα 4 δισ.κυβικά μέτρα ο συνολικός όγκος φ/α

Νέο ορόσημο για το FSRU Krk - Ξεπέρασε τα 4 δισ.κυβικά μέτρα ο συνολικός όγκος φ/α
Το εν λόγω FSRU λαμβάνει κυρίως όγκους LNG από τις ΗΠΑ

Σε νέο ορόσημο έφτασε ο πλωτός τερματικός σταθμός FSRU της Κροατίας Krk, καθώς ο συνολικός όγκος φυσικού αερίου που παραδίδεται στο εθνικό σύστημα, ξεπέρασε τα 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από την έναρξη λειτουργίας τον Ιανουάριο του 2021.

Το ορόσημο ακολουθεί την παράδοση του 50ου φορτίου LNG στο Kmarin Diamond, κατασκευής 2008, 155.000 cbm, που ναυλώθηκε από την BP.

Το εν λόγω FSRU λαμβάνει κυρίως όγκους LNG από τις ΗΠΑ. Σε αυτή την λίστα, προστέθηκαν οι αποστολές από την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο και επαναφορτώσεις από τη Δουνκέρκη, το Zeebrugge και τη Βαρκελώνη.

Η ευρωπαϊκή ζήτηση LNG αυξήθηκε φέτος καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο αγωγών και να ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια. Λόγω της υψηλής ζήτησης, η Κροατία αποφάσισε να αυξήσει περαιτέρω τη χωρητικότητα του τερματικού της εισαγωγής LNG που βασίζεται στην FSRU.

Η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού θα ανέλθει στα 6,1 bcm και το έργο επέκτασης θα κοστίσει περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ (190 εκατομμύρια δολάρια). Το μεγαλύτερο μέρος του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου αγωγού από το Zlobin στο Bosiljevo, ενώ το FSRU θα αποκτήσει μια νέα μονάδα επαναεριοποίησης το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης