Ενέργεια

Γερμανία: Προχωρά το FSRU της Deutsche ReGas στο λιμάνι Lubmin

Γερμανία: Προχωρά το FSRU της Deutsche ReGas στο λιμάνι Lubmin
Η εγκατάσταση του Lubmin θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος επιχειρησιακός τερματικός σταθμός με βάση την FSRU στη Γερμανία

Έφτασε στη Γερμανία το πλοίο FSU που θα προμηθεύσει με LNG την χώρα. Η εταιρεία Deutsche ReGas, στην ηγεσία της οποίας βρίσκονται οι Ingo Wagner και Stephan Knabe, γνωστοποίησε ότι έφτασε στην χώρα το Seapeak Hispania, που θα χρησιμεύσει ως πλωτή μονάδα αποθήκευσης. Το τέρμιναλ στο Λουμπμίν θα είναι η πρώτη μονάδα FSRU με ιδιωτική χρηματοδότηση στη Γερμανία.

Στο μέλλον αυτό το σκάφος θα λαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από μεταφορείς LNG και θα το αποθηκεύει ενώ οι μικρότεροι μεταφορείς θα παίρνουν το καύσιμο από το FSU και θα το παραδίδουν στο FSRU στο Lubmin λόγω των περιορισμών στην περιοχή.

Τον Νοέμβριο, το FSRU Neptune, κατασκευής 2009, 145.000 cbm, έφτασε στο λιμάνι Mukran στο νησί Ruegen, όπου η Deutsche ReGas προετοίμασε το FSRU σε συνεργασία με το λιμάνι πριν η μονάδα κατευθυνθεί προς το Lubmin για να αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες επαναεριοποίησης.

Αυτό περιλάμβανε τη μείωση του βυθίσματος των FSRU από 9,6 μέτρα σε περίπου 5,2 μέτρα λόγω των ρηχών νερών στο Lubmin και την τοποθέτηση της μονάδας με έναν σωλήνα για να διασφαλιστεί η ακριβής σύνδεση του FSRU στο χερσαίο σύστημα.

Η Deutsche ReGas μετέφερε το FSRU που ναύλωσε από την TotalEnergies στο Lubmin την περασμένη εβδομάδα. Η Hoegh LNG Partners, που τώρα ανήκει 100% στην Hoegh LNG, έχει μερίδιο 50% σε αυτή τη μονάδα, η MOL κατέχει το 48,5% και η Tokyo LNG Tanker το 1,5%.

Αρχικά, η Deutsche ReGas σχεδίαζε να ξεκινήσει τις εγκαταστάσεις Lubmin την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η εταιρεία είπε σε μια ενημέρωση που κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου θα μπορούσε να αλλάξει καθώς εξακολουθεί να περιμένει να λάβει εγκρίσεις από την τοπική κυβέρνηση.

Το δεύτερο FSRU

Η εγκατάσταση του Lubmin θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος επιχειρησιακός τερματικός σταθμός με βάση την FSRU στη Γερμανία. Η άφιξη του FSU στη Γερμανία έρχεται λίγες μέρες αφότου η Uniper και οι συνεργάτες της εγκαινίασαν επίσημα την πρώτη εγκατάσταση εισαγωγής LNG της Γερμανίας με βάση την FSRU στο Wilhelmshaven.

Η Γερμανία έχει υποστηρίξει συνολικά τις ναυλώσεις πέντε FSRU, ενώ η εγκατάσταση του Lubmin είναι το πρώτο ιδιωτικό έργο. Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE αναμένει επίσης να παραλάβει το πρώτο φορτίο σε λειτουργία στο τερματικό εισαγωγών LNG με έδρα το Elbhafen FSRU στο Brunsbuettel τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης