Χρηματιστήριο & Αγορές

JPMorgan: Υπάρχει ένα σενάριο που θα φέρει ράλι 10% στον S&P 500

tags :
JPMorgan: Υπάρχει ένα σενάριο που θα φέρει ράλι 10% στον S&P 500
Ο δείκτης μετοχών είναι πιθανό να βυθιστεί έως και 5% εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 7,8%, δείχνει η ανάλυση της JPMorgan
Με τους επενδυτές μετοχών να είναι αμυντικά τοποθετημένοι, μια ήπια μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή σήμερα, 13 Δεκεμβρίου 2022, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ισχυρό ράλι - με τον S&P 500 να σημειώνει άλμα έως και 10%.
Αυτή είναι η τολμηρή πρόβλεψη της JPMorgan, η οποία επισημαίνει ότι το σενάριο αυτό, δηλαδή ένα ράλι 8% με 10%, θα επιβεβαιωθεί εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κυμανθεί στο 6,9% ή χαμηλότερα.
Μια τέτοια κίνηση θα επέκτεινε την άνοδο του δείκτη από το χαμηλό του Οκτωβρίου πολύ πάνω από το 20%, σηματοδοτώντας το τεχνικό τέλος της 12μηνης πτωτικής αγοράς.

 
Το βασικό σενάριο

Αν και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον λίγες - ένα γεγονός στο οποίο η JPMorgan αποδίδει πιθανότητα 5% - η ανάλυση αντανακλά την επικρατούσα άποψη ότι ο ΔΤΚ του Νοεμβρίου παίζει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της βραχυπρόθεσμης τάσης της αγοράς.
Τα στοιχεία, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στο 7,3% από τους οικονομολόγους, καταφθάνουν μόλις μία ημέρα πριν από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το έτος.
"Η λογική εδώ είναι ότι όχι μόνο ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά ο ρυθμός του επιταχύνεται", έγραψε η JP Morgan.
"Αυτό θα έδινε αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις προβλέψεις για πτώση του γενικού πληθωρισμού κατά ~3% το 2023.
Περαιτέρω, εάν ο πληθωρισμός είναι στο 3%, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, φαίνεται απίθανο η Fed να διατηρήσει το τελικό επιτόκιο στο 5%.
Οποιαδήποτε στροφή της Fed θα ωθήσει τις μετοχές".
Το πιο πιθανό σενάριο είναι μια ανακοίνωση του ΔΤΚ μεταξύ 7,2% και 7,4%, όπου ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 2% έως 3%,
Από την άλλη πλευρά, οποιαδήποτε ανακοίνωση κοντά ή πάνω από την προηγούμενη του 7,7% μπορεί να σημάνει πρόβλημα.
Ο δείκτης μετοχών είναι πιθανό να βυθιστεί έως και 5% εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 7,8%, δείχνει η ανάλυση της JPMorgan.
"Η ανακοίνωση του ΔΤΚ έχει τη δυνατότητα να υπαγορεύσει την κατεύθυνση και το μέγεθος της αγοράς έως ότου ξεκινήσουν τα κέρδη στα μέσα Ιανουαρίου", ανέφερε η JP Morgan.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης