Επικαιρότητα

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Πως εμπλέκεται το Κατάρ... στη σύλληψη της Καϊλή - Σακούλες με χρήματα την οικία της

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Πως εμπλέκεται το Κατάρ... στη σύλληψη της Καϊλή - Σακούλες με χρήματα την οικία της
Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ευρωσοσιαλιστές τέθηκε η κα Καϊλή, που συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία
"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η αποκάλυψη μεγατόνων στο Ευρωκοινοβούλιο που αφορά στη δωροληψία ευρωβουλευτών από το Κατάρ για επηρεασμό της πολιτικής της ΕΕ.
Στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης η Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, μία από τις 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την οποία συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου, μετά από έρευνες για δωροδοκία ευρωβουλευτών από το Κατάρ, αλλά και ο σύζυγός της, ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός συνεργάτης του κ. Panzeri, τώρα υπάλληλος της ομάδας S&D.

Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τέθηκε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με απόφαση του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη.
Επίσης, η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να θέσει εκτός Ομάδας την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.
"Η αναστολή της συμμετοχής της Εύας Καϊλή στην Ομάδα των Σοσιαλιστών έχει «άμεση εφαρμογή, ως απάντηση στις εν εξελίξει ανακρίσεις", όπως ανακοινώθηκε.
Πλέον, η Εύα Καϊλή βρίσκεται υπό κράτηση για ανάκριση στα χέρια των βελγικών αρχών, ως ύποπτη για υπόθεση διαφθοράς, στην οποία φέρονται να πρωταγωνιστούν ευρωβουλευτές και το Κατάρ.
Συνολικά συνελήφθησαν η κα Καϊλή και ακόμη 3 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης