Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

182 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς ο S&P 500 προσπάθησε να σπάσει ένα πτωτικό σερί πέντε ημερών και η αγορά αξιολόγησε τις πιθανότητες μιας ύφεσης στο μέλλον.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 182 μονάδων ή 0,54% στις 33.780 μονάδες καθώς ενισχύθηκε από τα κέρδη από τη Chevron και την Boeing.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 3.963 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,9% στις 641,64 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,13% στις 11.082 μονάδες.

Ο S&P ξεκίνησε την εβδομάδα με άσχημο ρυθμό, βασιζόμενος στις απώλειες από την προηγούμενη εβδομάδα. Η πέμπτη συνεχόμενη πτώση της Τετάρτης έφερε τον δείκτη στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Οκτώβριο.

«Είχαμε ένα ισχυρό selloff τις τελευταίες ημέρες και δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργηθούν τα θεμέλια ακόμα και για ένα μέτριο ράλι», δήλωσε ο Quincy Krosby, της LPL Financial, αναφερόμενος στις αιτήσεις ανεργίας της Πέμπτης .
Τα στοιχεία έδειξαν μια μέτρια άνοδο. Οι συνεχιζόμενες αξιώσεις έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, μια ελαφρά κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για την οικονομία που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω την αφήγηση ότι η αγορά εργασίας πρέπει να σπάσει προκειμένου η Fed να μειώσει με επιτυχία τον πληθωρισμό.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να εκδώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Είναι μια μικρότερη αύξηση από τις προηγούμενες τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων, αλλά μπορεί να βοηθήσει ελάχιστα για να μετριάσει τους φόβους ύφεσης, καθώς η Fed προσπαθεί να περιορίσει τις αυξανόμενες τιμές.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Νοεμβρίου της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει επίσης να παρέχει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την κατεύθυνση του πληθωρισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης