Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 0,5% κάτω ο Nasdaq και 0,1% ο S&P

Wall Street: 0,5% κάτω ο Nasdaq και 0,1% ο S&P
Οριακά θετικά ο Dow

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν την πιθανότητα ύφεσης και την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου του αναμενόμενου κύκλου μείωσης επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο Dow Jones έκλεισε οριακά θετικά 1,5 μονάδα υψηλότερα στις 33,597 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,19% στις 3.933 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,29% στις 647,47 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,51% στις 10.958 μονάδες.

Οι αγορές θα συνεχίσουν αυτή την τάση έως ότου οι επενδυτές λάβουν περισσότερη σαφήνεια από τη συνάντηση πολιτικής της Fed τον Δεκέμβριο και την έκθεση CPI του Νοεμβρίου ήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στον Όμιλο Carson.

Την επόμενη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να πραγματοποιήσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Ενώ η κίνηση θα σηματοδοτούσε ένα βήμα χαμηλότερο από τις τέσσερις προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το εάν η Fed μπορεί να σχεδιάσει μια λεγόμενη ήπια προσγείωση ενώ ταυτόχρονα μειώνει με επιτυχία τον πληθωρισμό.

Οι ανησυχίες για μια ύφεση το 2023 έχουν τρομάξει ορισμένους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες, με τον CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, να λέειτην Τρίτη ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αναγκάσει την οικονομία σε ύφεση.

Σε συνδυασμό με την ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, οι αγορές αναμφίβολα αναμένουν ύφεση το επόμενο έτος, έγραψε ο Azhar Iqbal της Wells Fargo σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τετάρτη.
«Σε γενικές γραμμές, οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν μια ύφεση στον ορίζοντα», είπε ο Iqbal. «Ο S&P 500 έχει κορυφωθεί πριν από την ύφεση με μέσο χρόνο παράδοσης τεσσάρων μηνών τους τελευταίους οικονομικούς κύκλους.

Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα για ενδείξεις σχετικά με το τι να περιμένουν από τη Fed, με τα στοιχεία για τις απαιτήσεις ανεργίας να ανακοινώνονται την Πέμπτη. Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Νοεμβρίου και το καταναλωτικό κλίμα αναμένονται την Παρασκευή.
Οι μετοχές οδεύουν προς εβδομαδιαίες απώλειες, με τον Dow να υποχωρεί 2,5%. Ο S&P και ο Nasdaq υποχωρούν κατά 3,5% και 4,5%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης