Ενέργεια

Η μονάδα διύλισης της Aramco σχεδιάζει IPO ύψους 1 δισ. δολ.

Η μονάδα διύλισης της Aramco σχεδιάζει IPO ύψους 1 δισ. δολ.

Θα διαθέσει τος 29,66% του μετοχικού της κεφαλαίου

Η Luberef, μια μονάδα διύλισης του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού Aramco έχει προσλάβει μεγάλες διεθνείς τράπεζες για να διαχειριστούν την επικείμενη αρχική δημόσια προσφορά της στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας που θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα μετο Bloomberg.

Τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup και HSBC Holdings Plc, θα ηγηθούν της πώλησης μετοχών, την οποία ανακοίνωσε η Luberef το Σαββατοκύριακο.

Η SNB Capital, η HSBC, η Citi και η Morgan Stanley αναφέρονται στην ανακοίνωση της Luberef ως κοινοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, bookrunners, παγκόσμιοι συντονιστές και ανάδοχοι της διαδικασίας IPO.

Η Luberef έλαβε την περασμένη εβδομάδα έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας για να προχωρήσει σε μια αρχική δημόσια προσφορά, ανακοίνωση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Η Saudi Aramco Base Oil Company (Luberef) ανακοίνωσε την Κυριακή την πρόθεσή της να προσφέρει το 29,66% του μετοχικού της κεφαλαίου στο κοινό μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) και να εισαγάγει τις μετοχές της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας, Tadawul.
Και οι 50.045.000 κοινές μετοχές θα προσφερθούν σε μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές, ανέφερε η ανακοίνωση της Luberef.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανακοίνωση του εύρους τιμών και η θεσμική διαδικασία δημιουργίας βιβλίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 4 και 9 Δεκεμβρίου. Η ανακοίνωση της τελικής τιμής και το τελικό ενημερωτικό δελτίο αναμένονται στις 11 Δεκεμβρίου. Όλα τα απαραίτητα βήματα για την πώληση της μετοχής έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 28 Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Luberef είχει έσοδα ύψους 2,359 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

«Η δημόσια εγγραφή της Luberef υποστηρίζει τις αναπτυξιακές της φιλοδοξίες, θα ενισχύσει την ήδη ανταγωνιστική της επιχείρηση και θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες για τους μετόχους της. Από την ίδρυσή της, η Luberef έχει χτίσει μια ισχυρή φήμη για την παροχή προϊόντων πετρελαίου υψηλής ποιότητας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και πέρα ​​από αυτό, δημιουργεί αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Tareq Abdulaziz Alnuaim.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης