Ενέργεια

Το βουλγαρικό διυλιστήριο της LUKOIL μπορεί να κλείσει εάν δεν μπορεί να εξάγει

tags :
Το βουλγαρικό διυλιστήριο της LUKOIL μπορεί να κλείσει εάν δεν μπορεί να εξάγει
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει στο διυλιστήριο LUKOIL Neftochim να συνεχίσει να εισάγει ρωσικό αργό μόλις τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση

Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της Βουλγαρίας LUKOIL Neftochim Burgas ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει εάν η κυβέρνηση δεν ακολουθήσει τα σχέδια να επιτρέψει στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία επιχείρηση να συνεχίσει τις εξαγωγές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ilshat Sharafutdinov είπε τη Δευτέρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου ως μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ τον επόμενο μήνα, αλλά η Βουλγαρία έχει λάβει εξαίρεση και επιτρέπεται να εισάγει ρωσικό αργό μέχρι το τέλος του 2024.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να επιτρέψει στο διυλιστήριο LUKOIL Neftochim να συνεχίσει να εισάγει ρωσικό αργό μόλις τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση και επίσης να του δώσει άδεια να εξάγει την παραγωγή του. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να περιορίσει τις πωλήσεις καυσίμων του διυλιστηρίου μόνο στη βουλγαρική αγορά.

Ο Sharafutdinov είπε ότι το διυλιστήριο είναι πιθανό να επεξεργαστεί περίπου 7,1 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου φέτος. Είπε ότι το διυλιστήριο εξάγει περίπου το 50% των τελικών προϊόντων του.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης