Ενέργεια

EDF: H μειωμένη πυρηνική παραγωγή «ρίχνει» την εκτίμηση των ετήσιων κερδών κατά 32 δισ. ευρώ

EDF: H μειωμένη πυρηνική παραγωγή «ρίχνει» την εκτίμηση των ετήσιων κερδών κατά 32 δισ. ευρώ
Ο όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους εθνικοποίησης

Νέα αρνητική πρόβλεψη έκανε η EDF για τα ετήσια κέρδη της, αφού εκτιμάται ότι θα είναι περίπου κατά 32 δισ. ευρώ λιγότερα, έναντι των 29 δισ. που έβλεπε τον Σεπτέμβριο, λόγω μειωμένης πυρηνικής παραγωγής, σύμφωνα με τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το τρίμηνο σήμερα η γαλλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο όμιλος, που βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους εθνικοποίησης, ανέφερε ακόμα πως αξιολογεί και τον αντίκτυπο που θα έχουν οι εβδομάδες απεργιών στους αντιδραστήρες της.

Όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός όμιλος σήμερα, οι εργασίες επισκευής ολοκληρώθηκαν σε έξι αντιδραστήρες που είχαν πληγεί από προβλήματα διάβρωσης, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες σε ακόμα τέσσερις για το ίδιο θέμα και πέντε βρίσκονται υπό έλεγχο.

Κατά τα άλλα, η EDF ανακοίνωσε έσοδα 101,53 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, σχεδόν διπλάσια από τα 57,06 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου της ενέργειας έχουν επωφεληθεί από την ισχυρή άνοδο των τιμών.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η πυρηνική παραγωγή στη Γαλλία διαμορφώθηκε σε 209,2 TWh τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, μειωμένη κατά 59 TWh χαμηλότερη από πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης