Ενέργεια

«Καθαρά τεχνική» η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για το πετρέλαιο λένε και τα ΗΑΕ

«Καθαρά τεχνική» η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για το πετρέλαιο λένε και τα ΗΑΕ
Το Ριάντ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η απόφαση ήταν πολιτική με στόχο τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) για μείωση της παραγωγής πετρελαίου λήφθηκε ομόφωνα και για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Ο πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν δήλωσε επίσης ότι έχει "μείνει έκπληκτος" από τις κατηγορίες ότι το σαουδαραβικό βασίλειο "είναι στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας"."Είναι ενδεικτικό ότι αυτές οι ψευδείς κατηγορίες δεν προήλθαν από την ουκρανική κυβέρνηση", έγραψε ο νεότερος γιός του βασιλιάς στο Twitter.

Όπως δήλωσε ο Σουχάιλ αλ-Μαζρούι υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), η επίμαχη απόφαση του ΟΠΕΚ+ ήταν «μία καθαρά τεχνική απόφαση», πίσω από την οποία δεν κρύβονται πολιτικά κίνητρα εις βάρος της κυβέρνησης Μπάιντεν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιπες χώρες του Οργανισμού -μέλος του οποίου είναι και η Ρωσία- αναφορικά με το χαρακτήρα της απόφασης.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ είναι ανυποχώρητα στην εν λόγω απόφαση ακόμη και μετά την επίθεση του Λευκού Οίκου κατά του καθεστώτος του Ριάντ, κατηγορώντας την πάγια σύμμαχο Σαουδική Αραβία ότι άσκησε πιέσεις σε άλλες χώρες του ΟΠΕΚ+ υπέρ της απόφασης για τις περικοπές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης