Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,2% για τον Nasdaq, 2,6% για τον S&P και 4% ο Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 2,2% για τον Nasdaq, 2,6% για τον S&P και 4% ο Nasdaq

922 μονάδες κέρδισε ο Dow

Κέρδη στη Wall Street την Πέμπτη, με τον Dow Jones να εκτινάσσεται κατά 1.400 μονάδες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης από τα ενδοημερήσια χαμηλά του, καθώς οι επενδυτές αξεπέρασνα μια ακόμηέκθεση πληθωρισμού.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 827 μονάδων, ή 2,8%, στις 30,038 μονάδες ανακάμπτοντας από την πτώση 500 μονάδων νωρίτερα την ημέρα.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,60% στις 3,669 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 4,09% στις 641,29 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 2,23% στις 10,649 μονάδες.

Κατά την διάρκεια μιας ασταθούς συνεδρίασης οι μετοχές υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2020 μετά από τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό και στη συνέχεια σημείωσαν μια εκπληκτική ανάκαμψη.
Ο Dow ανέκτησε περισσότερες από 1.400 μονάδες καθώς οι traders αφομοίωσαν την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή Σεπτεμβρίου. Ο S&P 500 σημείωσε το μεγαλύτερο εύρος συναλλαγών του από τον Μάρτιο του 2020, από πτώση 2,39% σε άνοδο 2,39%.

Τα κέρδη στην ενέργεια και στις τραπεζικές μετοχές οδήγησαν την αγορά. Οι μετοχές της Chevron κέρδισαν σχεδόν 5% καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν και οι Goldman Sachs και JPMorgan σημείωσαν άνοδο 4,21% και 5,76%, αντίστοιχα. Η ανατροπή σε μεγάλα ονόματα τεχνολογίας όπως η Apple η Microsoft η Nvidia και η Qualcomm συνέβαλαν επίσης στην άνοδο.

Οι επενδυτές μπορεί να στοιχηματίζουν ότι η ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση πληθωρισμού σημαίνει ότι οι αυξήσεις των τιμών θα κορυφωθούν σύντομα.

«Ίσως έχουμε αυτή την τελευταία ανάσα υψηλότερα στον πληθωρισμό και από εδώ αρχίζουμε να επιβραδύνουμε», δήλωσε η Liz Ann Sonders, επικεφαλής επενδυτική στρατηγική στο Charles Schwab. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι διακυμάνσεις στις μετοχές είναι πιθανό να συνεχιστούν καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό και ξεκινά η σεζόν κερδών.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αστάθεια και οι ενδοημερήσιες διακυμάνσεις είναι απλώς η φύση του θηρίου αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Οι μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλά συνεδριάσεων όταν η έκθεση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών του Σεπτεμβρίου έδειξε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% για τον μήνα, περισσότερο από την εκτίμηση για 0,3%. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 8,2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης