Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P

28 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια βασική έκθεση στοιχείων για τους καταναλωτές που θα ενημερώσει για τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve στο μέλλον.

Οι traders εστίασαν σε ένα σχόλιο στα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο ως ένδειξη ότι η Fed ενδέχεται να αποσύρει τις αυξήσεις των επιτοκίων σε περίπτωση μεγαλύτερης αναταραχής στην αγοράς.

Ο Dow Jones υποχώρησε 28 μονάδες ή 0,10% στις 29,210 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,33% στις 3,577 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,73% στις 616,03 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,09% στις 10,417 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν μετά από λίγα λεπτά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησαν το απόγευμα. Τα πρακτικά έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα αναμένει να διατηρήσει αυξημένα επιτόκια και να τα διατηρήσει υψηλά έως ότου ο πληθωρισμός δείξει σημάδια χαλάρωσης.

Από την άλλη πλευρά, ένα σχόλιο στα πρακτικά οδήγησε σε αισιοδοξία ότι η Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει την εκστρατεία σύσφιξης ή ακόμη και να την αποσύρει εάν υπήρχε μεγαλύτερη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Πολλοί συμμετέχοντες σημείωσαν ότι, ιδιαίτερα στο τρέχον εξαιρετικά αβέβαιο παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, θα ήταν σημαντικό να αξιολογηθεί ο ρυθμός περαιτέρω σύσφιξης της πολιτικής με στόχο τον μετριασμό του κινδύνου σημαντικών αρνητικών επιπτώσεων στις οικονομικές προοπτικές», αναφέρεται στα πρακτικά..

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι μετοχές κινήθηκαν μεταξύ κερδών και ζημιών όταν ο δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου, ένας δείκτης τιμών χονδρικής τελικής ζήτησης, έφτασε υψηλότερα από το αναμενόμενο. Τα στοιχεία έδειξαν άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο, περισσότερο από την εκτίμηση της συναίνεσης για αύξηση 0,2%, σύμφωνα με τον Dow Jones.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης