Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 1,1% υποχώρησε ο Nasdaq και 0,7% ο S&P 500

Wall Street: 1,1% υποχώρησε ο Nasdaq και 0,7% ο S&P 500

35 μονάδες κέρδισε ο Dow

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα κέρδη αργότερα μέσα στην εβδομάδα που θα δώσουν στην Federal Reserve ενημερωμένες πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 35 μονάδες ή 0,12% στις 29,238 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,66% στις 3,588 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,76% στις 611,47 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,10% στις 10,426 μονάδες.

Οι τιμές των ομολόγων υποχώρησαν επίσης και η απόδοση του 10ετούς πλησίασε το βασικό επίπεδο του 4% μέσα σε μια νύχτα. Οι αποδόσεις υποχώρησαν από το ράλι τους την Τρίτη, με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται κατά περίπου 2 μονάδες βάσης στο 3,91%.

Οι μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά της ημέρας και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν όταν η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η παρέμβασή της στην αγορά θα ολοκληρωθεί σύντομα και ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν μόλις τρεις ημέρες για να εξισορροπήσουν τις θέσεις τους.

Οι επενδυτές αναμένουν μερικές βασικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι οποίες θα ενημερώσουν πόσο επιθετικά θα αυξήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τα επιτόκια για να μετριάσει τον πληθωρισμό. Την Τετάρτη θα δημοσιευτεί η έκθεση τιμών παραγωγού και θα ακολουθήσει ο δείκτης τιμών καταναλωτή Σεπτεμβρίου την Πέμπτη. Την Παρασκευή, οι λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου θα δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για την κατανάλωση.

Η πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καθορίσει εάν η οικονομία των ΗΠΑ θα πέσει σε ύφεση ή θα βιώσει μια ήπια προσγείωση.

«Πιστεύουμε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μία ή δύο ακόμη φορές έως ότου το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed φτάσει στο 4% και στη συνέχεια θα κάνει μια παύση, οπότε η Fed θα εκτιμήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί», δήλωσε ο David Bahnsen, επικεφαλής επενδύσεων της The Bahnsen.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα πέσουν σε ύφεση τους επόμενους «έξι έως εννέα μήνες» και εκτιμά ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να υποχωρήσεις ακόμα 20% ανάλογα με το αν η Federal Reserve θα σχεδιάσει μια ήπια ή σκληρή προσγείωση για η οικονομία.

Αυτή η εβδομάδα ξεκινά επίσης τη σεζόν αποτελεσμάτων. Την Παρασκευή, η JPMorgan, η Wells Fargo, η Morgan Stanley και η Citi – τέσσερις από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο – ανακοινώνουν τριμηνιαία κέρδη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης