Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 3,3% για τον Nasdaq, 3% για τον S&P και 4,3% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 3,3% για τον Nasdaq, 3% για τον S&P και 4,3% για τον energy sector

825 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά στηρίχθηκε σε ένα απότομο ράλι στην προηγούμενη συνεδρίαση και οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να υποχωρούν.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 825 μονάδων, ή 2,8% στις 30,316 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,06% στις 3,790 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 4,33% στις 606,95 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,34% στις 11,176 μονάδες.

Όλοι οι κύριοι δείκτες είναι περίπου 5% πάνω από τα χαμηλά του έτους. Τα κέρδη της Τρίτης ανέβασαν επίσης τον S&P 500 κατά 5,3% για την εβδομάδα και σε τροχιά για το μεγαλύτερο διήμερο ράλι του από τον Μάρτιο του 2020.

Οι αγορές ξεκίνησαν δυναμικά τον μήνα, μετά την ταχεία πτώση που παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο και το προηγούμενο τρίμηνο. Τη Δευτέρα, ο Dow εκτινάχθηκε περίπου 765 μονάδες για την καλύτερη ημέρα από τις 24 Ιουνίου. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 2,6% στη μεγαλύτερη ημέρα του από τις 27 Ιουλίου και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,3%.

«Μετά από πτώση άνω του 9% τον Σεπτέμβριο και ετήσια υποχώρηση σε σχεδόν 25% από το κλείσιμο της Παρασκευής, πιστεύουμε ότι ο S&P 500 φαινόταν υπερπουλημένος», δήλωσε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management. «Επιπλέον, μέρος της πίεσης πώλησης της περασμένης εβδομάδας μπορεί να οφείλεται σε επανεξισορρόπηση στο τέλος του τριμήνου, η οποία έχει πλέον λήξει».

«Με το κλίμα προς τις μετοχές να είναι ήδη πολύ αδύναμο, αναμένονται περιοδικές ανακάμψεις», πρόσθεσε. «Αλλά οι αγορές είναι πιθανό να παραμείνουν ασταθείς βραχυπρόθεσμα, λόγω των προσδοκιών γύρω από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια πολιτικής».

Το κλίμα βελτιώθηκε αυτές τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων ξεπέρασαν τα υψηλά άνω των 10 ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύτηκε περίπου στο 3,621% την Τρίτη, από πάνω από 4% την περασμένη εβδομάδα. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα υποχώρησε κάτω από το 3,6%.

Το κλίμα την Τρίτη επίσης ενισχύθηκε καθώς οι μετοχές της Credit Suisse διαπραγματεύτηκαν 4% υψηλότερα. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με την οικονομική υγεία της τράπεζας. Η Credit Suisseείπε στο CNBC ότι θα παράσχει ενημερώσεις στη στρατηγική της παράλληλα με τα νούμερα του τρίτου τριμήνου.

Οι μετοχές διεύρυναν την άνοδό τους μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που υποδεικνύουν αποδυνάμωση στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα ορισμένοι traders να στοιχηματίσουν ότι η Fed θα μπορούσε να αποσύρει την επιθετική της εκστρατεία σύσφιξης νωρίτερα από το αναμενόμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης