Ενέργεια

Live οι ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο - Βίντεο

Live οι ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο - Βίντεο
Στόχος της Κυβέρνησης είναι με μικρά και έξυπνα βήματα να επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας κατά 10-15%

Στις 10.00 το πρωί σήμερα (7/9) θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον Κ. Σκρέκα, θα ληθφούν άμεσα μέτρα για μείωση της ενέργειας κατά 10% και μακροπρόθεσμα για μείωση στο 30% μέχρι το 2030. Παράλληλα, θα υπάρξει ψηφιακή παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δημόσιο ενώ θα διοριστεί σε κάθε υπηρεσία ένας «ενεργειακός υπεύθυνος» με μια σειρά ανάλογων καθηκόντων. 

Oι συστάσεις στους εργαζομένους

Ο υπουργός προχώρησε και σε συστάσεις προς τους εργαζόμενους. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η μη άσκοπη χρήση των κλιματιστικών και να σβήνουν τα φώτα φεύγοντας από την υπηρεσία. Επίσης, ανακοίνωσε και ότι την Δευτέρα 12/9 ξεκινά η πλατφόρμα του προγράμματος «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου με προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ.

Πατήστε ΕΔΩ για το live

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης