Η Γαλλία «ανοίγει» την πόρτα για την αύξηση των ΑΠΕ στα 6 GW

Η Γαλλία «ανοίγει» την πόρτα για την αύξηση των ΑΠΕ στα 6 GW
Τι προβλέπεται στους νέους κανόνες

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας CRE δημοσίευσε νέους κανόνες που θα επιτρέψουν στα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που κέρδισαν διαγωνισμούς να συνδεθούν νωρίτερα από το προγραμματισμένο για να επωφεληθούν από τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα εν λόγω μέτρα θα θέσουν σε ταχεία λειτουργία 6 GW πράσινης ενέργειας, που περνάει κρίση στη δεδομένη χρονική φάση.Η Ρυθμιστική Αρχή επισημαίνει ότι: «γενικός στόχος αυτών των τροποποιήσεων είναι να επιτρέψουν στους παραγωγούς να απορροφήσουν μέρος της αύξησης του κόστους και των συντελεστών, ιδίως πουλώντας την παραγωγή τους στην αγορά τώρα, πριν από την υποστήριξή τους».

Στους νέους κανόνες προβλέπεται επίσης παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων καθώς και η δυνατότητα στον κύριο του έργου να τροποποιήσει την ισχύ έως και το 140% της αρχικής που επιλέχθηκε στην πρόσκληση υποβολής προσφορών.

Στοχεύονται περισσότερα από 6,1 GW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων 3,4 GW για αιολική ενέργεια και 2,7 GW για φωτοβολταϊκά.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα μπορούν να ζητούν από τον αρμόδιο για την ενέργεια Υπουργό την εφαρμογή αυτών των τροποποιήσεων. «Το CRE χαιρετίζει αυτό το σύστημα, το οποίο καθιστά δυνατή την ενίσχυση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο μιας κρίσης εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης