Η Amazon υπογράφει συμφωνία προμήθειας πράσινου υδρογόνου με την Plug Power

Η Amazon υπογράφει συμφωνία προμήθειας πράσινου υδρογόνου με την Plug Power
Η Plug Power θα προμηθεύει 10.950 τόνους πράσινου υδρογόνου κάθε χρόνο από το 2025 που θα χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το γκρίζο υδρογόνο, το ντίζελ και άλλα ορυκτά καύσιμα

Η Plug Power Inc υπέγραψε συμφωνία με την Amazon.com Inc για την προμήθεια υγρού πράσινου υδρογόνου, δήλωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη, ανεβάζοντας τις μετοχές της εταιρείας κατασκευής κυψελών καυσίμου υδρογόνου πάνω από 12 %.

Το πράσινο υδρογόνο συχνά διαφημίζεται ως το μέλλον της ενέργειας, καθώς το ευέλικτο καύσιμο με μηδενικές εκπομπές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μεταφορές και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι η Plug Power θα προμηθεύει 10.950 τόνους πράσινου υδρογόνου κάθε χρόνο από το 2025 που θα χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το γκρίζο υδρογόνο, το ντίζελ και άλλα ορυκτά καύσιμα. Οι εταιρείες, ωστόσο, δεν αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες του τιμήματος προμήθειας.

Το γκρίζο υδρογόνο παράγεται από φυσικό αέριο, χωρίς δέσμευση άνθρακα, και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των 90 εκατομμυρίων τόνων υδρογόνου που παράγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Η συμφωνία για το πράσινο υδρογόνο θα παρέχει αρκετή ετήσια ισχύ για 30.000 περονοφόρα ανυψωτικά ή 800 φορτηγά βαρέως τύπου, ανέφερε η Amazon.

Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο είπε ότι χρησιμοποιεί υδρογόνο για να τροφοδοτήσει πάνω από 15.000 περονοφόρα οχήματα με κυψέλες καυσίμου και σχεδιάζει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε 20.000 μονάδες σε τρία χρόνια.

Η εταιρεία έχει επίσης παραγγελία για 100.000 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης με τη Rivian Automotive Inc, στην οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η Plug ανακοίνωσε ότι η συμφωνία της Amazon θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτυχθεί προς τον στόχο της για έσοδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2025.

Ανέφερε επίσης ότι έχει παραχωρήσει στην Amazon warrant έως και 16 εκατομμυρίων μετοχών της σε τιμή άσκησης 22,9841 $ ανά μονάδα για τα πρώτα 9 εκατομμύρια μετοχές.
Η Amazon θα κατοχυρώσει το warrant εξ ολοκλήρου εάν δαπανήσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την επταετή διάρκεια του σε όλα τα προϊόντα Plug, πρόσθεσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης