Ενέργεια

Gazprom: Μείωση 35% των εξαγωγών στην Ευρώπη στο 7μηνο - Περιορίστηκε και η παραγωγή

Gazprom: Μείωση 35% των εξαγωγών στην Ευρώπη στο 7μηνο - Περιορίστηκε και η παραγωγή
Μια αίτηση για παροχή φυσικού αερίου μέσω του σημείου εισόδου Sokhranovka απορρίφθηκε από την Ουκρανία

Oι εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 35% στο πρώτο 7μηνο του έτους, ανέφερε την Δευτέρα 1/8 το ρωσικό υπουργείο ενέργειας.
Αυτές ανήλθαν σε 75,3 bcm προς την Ευρώπη περιλαμβάνοντας την Τουρκία, εξαιρουμένων της Βαλτικής, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

Στα τέλη Ιουλίου ήσαν 40 bcm χαμηλότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
Παράλλα η παραγωγή της μειώθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση στα 262,4 dcm.

Παράλληλα η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom δήλωσε ότι η προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Sudzha παρατηρήθηκε στα 42,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την Κυριακή, από 42,1 mcm που είχε καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα.

Μια αίτηση για παροχή φυσικού αερίου μέσω του σημείου εισόδου Sokhranovka απορρίφθηκε από την Ουκρανία, δήλωσε η Gazprom.

To stop στη Λετονία

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός της Gazprom ανακοίνωσε χθες (31/7) πως σταματά να τροφοδοτεί τη Λετονία με φυσικό αέριο, χωρίς να διευκρινίζει ποιους ακριβώς όρους θεωρεί ότι παραβίασε η χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει ήδη διακόψει τις παροχές αερίου προς την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Δανία, που αρνήθηκαν να πληρώσουν για το αέριο με τον τρόπο που ορίζει διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια σε ρωσική τράπεζα στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διακανονισμού των συναλλαγών.

Η Ρωσία έχει, επίσης, διακόψει τις πωλήσεις αερίου προς την Shell Energy Europe στη Γερμανία.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης