Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεγάλου (Πειραιώς): Μείωση των NPEs στο 9% και πιστωτική επέκταση 1 δισ. ευρώ στο εξάμηνο - Aπόδοση ROTE 6% το 2022

Μεγάλου (Πειραιώς): Μείωση των NPEs στο 9% και πιστωτική επέκταση 1 δισ. ευρώ στο εξάμηνο - Aπόδοση ROTE 6% το 2022
Aπόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 6% το 2022, με στόχο 12% έως το 2025
Μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 9% (Ιούνιος 2021) και υπέρβαση του στόχου των χορηγήσεων για το 2021 με συνολικές εκταμιεύσεις, ύψους 6,5 δισ. ευρώ, ήταν το αποτέλεσμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, όπως επισήμανε διευθύνων σύμβουλος της κ. Χρήστος Μεγάλου, κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Εν όψει μάλιστα του στρατηγικού σχεδίου 2022-2025, η τράπεζα έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων κατά 12% εως το 2025, ενω την ίδια περίοδο η στρατηγική προτεραιότητα για την βιώσιμη τραπεζική είναι χορηγήσεις, ύψους 9 δις. ευρώ.
 
 
Ήδη στις αρχές Απριλίου 2022, όπως πρόσθεσε ο κ. Μεγάλου έχει επιτευχθεί απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων ύψους 6% καθώς βελτιώθηκαν τα προ προβλέψεων κέρδη, οι προμήθειες,η λειτουργικής απόδοσης και η μείωση των εξόδων.

Aναλυτικά, τα βασικά σημεία της ομιλίας του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρ. Μεγάλου έχουν ως εξής:

«Το 2021 ήταν έτος πλήρους ανάκαμψης για την Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου, το οποίο οδήγησε τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων περίπου στο 12,5% στο τέλος του 2021, από 45% πριν από έναν χρόνο, με στόχο μονοψήφιο δείκτη NPE εντός του 2022.
Ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί ήδη με στοιχεία Ιουνίου 2022, οπότε και τα NPE βρέθηκαν στο 9%.
Η πορεία μας το 2021 κατέδειξε την εμπορική δυναμική των τραπεζικών δραστηριοτήτων μας. Συνεχίσαμε να στηρίζουμε ενεργά τους πελάτες μας, χορηγώντας νέες χρηματοδοτήσεις ύψους €6,5 δισ., υπερβαίνοντας τον στόχο εκταμίευσης νέων δανείων για το 2021, ενώ παράλληλα συμβουλεύσαμε τους εταιρικούς πελάτες μας για άντληση περίπου €3,0 δισ. σε αγορές χρέους και μετοχικών κεφαλαίων. Οι εκταμιεύσεις νέων δανείων αποτύπωσαν την πιστωτική ζήτηση κυρίως από επιχειρήσεις.
Την ίδια περίοδο, οι καταθέσεις πελατών και τα υπό διαχείριση αμοιβαία κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά €6,8 δισ., ποσό που συνιστά ρεκόρ για τον Όμιλο Πειραιώς.
Στις αρχές Απριλίου 2022, ο Όμιλος Πειραιώς παρουσίασε το στρατηγικό του σχέδιο για την περίοδο 2022-2025, που οδηγεί σε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 6% για φέτος.
Η επιτυχής υλοποίηση του σχεδιασμού μας θα επιτρέψει τη δυνητική διανομή μερίσματος στους μετόχους μας, σε συνάρτηση με την επίτευξη των στόχων μας, τις συνθήκες αγοράς και τις εποπτικές απαιτήσεις.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.com

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης