Ενέργεια

Gazprom - NIOC (Ιράν) υπέγραψαν συμφωνία για αέριο και πετρέλαιο ύψους 40 δισεκ. δολαρίων

Gazprom - NIOC (Ιράν) υπέγραψαν συμφωνία για αέριο και πετρέλαιο ύψους 40 δισεκ. δολαρίων
Η Gazprom θα προσφέρει την υποστήριξή της στη NIOC στην ανάπτυξη των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Kish και North Pars καθώς και έξι κοιτασμάτων πετρελαίου.
Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) και ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom υπέγραψαν μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου, SHANA.
Η συμφωνία, που συμφωνήθηκε στις 19 Ιουλίου, συμπίπτει με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Τεχεράνη για μια σύνοδο κορυφής με τους Ιρανούς και Τούρκους ομολόγους του, στην πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου.

Το πρακτορείο SHANA ανέφερε ότι η Gazprom θα προσφέρει την υποστήριξή της στη NIOC στην ανάπτυξη των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Kish και North Pars καθώς και έξι κοιτασμάτων πετρελαίου.
Η Gazprom θα συμμετάσχει επίσης στην ολοκλήρωση έργων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και στην κατασκευή αγωγών εξαγωγής φυσικού αερίου.
Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν έχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο μετά τη Ρωσία, αλλά οι κυρώσεις των ΗΠΑ εμπόδισαν την πρόσβαση στην τεχνολογία εξόρυξης και επιβράδυνσαν την ανάπτυξη των εξαγωγών φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης