Χρηματιστήριο & Αγορές

Επιμένει η JP Μorgan: Έρχεται διπλωματική λύση στο Ουκρανικό – Στις 4.800 μονάδες ο S&P 500 το 2022 ή +30%

Επιμένει η JP Μorgan: Έρχεται διπλωματική λύση στο Ουκρανικό – Στις 4.800 μονάδες ο S&P 500 το 2022 ή +30%
Σύμφωνα με την JP Μorgan, η ανταμοιβή για ανάληψη ρίσκου στις αγορές μετοχών έχει βελτιωθεί και βαίνει βελτιούμενη το β’ εξάμηνο του 2022
Να στηρίξει το αφήγημα της ανόδου στην αμερικανική χρηματαγορά αναζητά με κάθε τρόπο η JP Morgan…
Σε αυτό το πλαίσιο, με πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα, αναφέρει πως θα επέλθει λύση στη διπλωματική κονίστρα σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία και για αυτό ο δείκτη βαρόμετρο της Wall Street θα ανέλθει στα επίπεδα των 4.800 μονάδων έως το τέλος του 2022 ή περίπου αύξηση +30%
Σύμφωνα με την JP Μorgan, η ανταμοιβή για ανάληψη ρίσκου στις αγορές μετοχών έχει βελτιωθεί και βαίνει βελτιούμενη το β’ εξάμηνο του 2022.
Η ανθεκτικότητα των θεμελιωδών των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι εντυπωσιακή και έτσι θα παραμείνει, αναφέρει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος.
 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) στον δείκτη S&P 500 αναμένεται να «μαλακώσουν» ελαφρώς, στα 225 δολ. έναντι εκτίμησης για τα 229,54 δολ., λόγω των πιέσεων που θα ασκηθούν στα περιθώρια κέρδους και τους αντίθετους ανέμους στην αμερικανική οικονομία.
Γενικά, όμως, σε απόλυτα μεγέθη, η μεγέθυνση στα EPS θα παραμείνει θετική, με την τιμή στόχο για τον S&P 500 έως το τέλος του 2022 να τοποθετείται στις 4.800 μονάδες.
Σημειώνεται πως τo τρέχον sell off οδήγησε σε απότομη υποβάθμιση όλης της αγοράς (με τα PE στον S&P 500 να μειώνονται από 22x σε 15x).
Στα τρέχοντα επίπεδα, οι μετοχές προεξοφλούν μια επιθετική νομισματική πολιτική και ένα ήπιο guidance για τα εταιρικά κέρδη…
Παρότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη συνιστούν σημαντικό κίνδυνο για τον τρέχοντα οικονομικό κύκλο, η JP Morgan εκτιμά ότι μια διπλωματική επίλυση είναι πιθανή το δεύτερο εξάμηνο του 2022.
Ως αποτέλεσμα, οι πληθωριστικές πιέσεις θα χαλαρώσουν.
Αυτό το σκηνικό, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση επενδυτών στα χαμηλά, προσφέρει την προοπτική μιας ολοένα και πιο ελκυστικής ανταμοιβής κινδύνου το β’ εξάμηνο.
Οι αμυντικές μετοχές ενέχουν κίνδυνο αποτίμησης, ενώ οι κυκλικές / αναπτυξιακές / μικρές μετοχές εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης αναδύονται ως… επενδυτικές ευκαιρίες.
Σε ό,τι αφορά τους κλάδους, πιο ελκυστική φαίνεται η Ενέργεια, όπως και η Υγεία.
Οι αμυντικές μετοχές κρίνεται πως είναι υπεραγορασμένες… δεδομένου ότι εκτιμάται πως βαίνουμε σταδιακά προς ένα υφεσιακό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης