Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων 0,25% στις 21/7, πιθανώς μεγαλύτερη τον Σεπτέμβριο

Lagarde (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων 0,25% στις 21/7, πιθανώς μεγαλύτερη τον Σεπτέμβριο
Η Lagarde σημείωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα είναι υψηλότερη από 0,25%, εάν επιδεινωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις
Τεράστια πρόκληση χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde τον υψηλό πληθωρισμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο Άμστερνταμ.

Η Lagarde σημείωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα είναι υψηλότερη από το 0,25% της 21ης Ιουλίου 2022, εάν επιδεινωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις, ενώ δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα υφιστάμενα εργαλεία ή ακόμη και νέα εάν χρειαστεί, για να προστατεύσει την περιφέρεια της Ευρωζώνης. 
 
«Εάν οι προβλέψεις για το 2024 κάνουν λόγο για πληθωρισμό 2,1% ή και υψηλότερα, η αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα είναι μεγαλύτερη από 25 μονάδες βάσης», τόνισε η Lagarde.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, ο ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί σε 6,8% το 2022 και στη συνέχεια θα υποχωρήσει σε 3,5% το 2023 και σε 2,1% το 2024, δηλαδή θα είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τις προβολές του Μαρτίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης