Γαλλία: 484 MW φωτοβολταϊκών συνδέθηκαν στο δίκτυο το πρώτο τρίμηνο

Γαλλία: 484 MW φωτοβολταϊκών συνδέθηκαν στο δίκτυο το πρώτο τρίμηνο

Η σωρευτική εγκατεστημένη ισχύς Φ/Β της χώρας έφτασε τα 14,6 GW στα τέλη Μαρτίου

 

Περίπου 484 MW νέων φωτοβολταϊκών συστημάτων συνδέθηκαν στο δίκτυο την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας, από 736 MW την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι εγκαταστάσεις με μέγεθος άνω των 250 kW αντιπροσώπευαν περίπου το 47% της νέας ηλιακής ισχύος. Οι εγκαταστάσεις μεγέθους κάτω των 9 kW αντιπροσώπευαν το 86% του αριθμού των νεοσυνδεδεμένων μονάδων και το 13% της συνολικής νέας ισχύος.

Η Γαλλία έφτασε σε αθροιστική εγκατεστημένη Φ/Β ισχύ 14,6 GW στα τέλη Μαρτίου, με 13,8 GW του συνόλου στην ηπειρωτική Γαλλία. Η συνολική ισχύς των ηλιακών έργων σε σειρά αναμονής με αιτήματα σύνδεσης στο δίκτυο έχει αυξηθεί κατά 16% από την αρχή του έτους στα 13,4 GW, συμπεριλαμβανομένων 2,9 GW με υπογεγραμμένες συμφωνίες σύνδεσης.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η ηλιακή παραγωγή διαμορφώθηκε σε 3,2 TWh, από 2,4 TWh την ίδια περίοδο το 2021. Η ηλιακή παραγωγή αντιπροσωπεύει το 2,2% της γαλλικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, από 3,7% ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι περιοχές Nouvelle-Aquitaine, Auvergne-Rhône-Alpes και Provence-Alpes-Côte d'Azur αντιπροσώπευαν το 65% της νέας σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο τρίμηνο. Είναι οι περιοχές με την υψηλότερη εγκατεστημένη ισχύ, αντιπροσωπεύοντας το 66% του συνόλου της σωρευτικής ισχύος συνδεδεμένης στη Γαλλία μέχρι το τέλος Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης