Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και τον S&P, κέρδη 1,7% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και τον S&P, κέρδη 1,7% για τον energy sector

177 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία, καθώς η Wall Street ξεκίνησε τον μήνα μετά τον ασταθή Μάιο.


Ο Dow Jones υποχώρησε 177 μονάδες ή 0,54% στις 32,813 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,75% στις 4,101 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector σημείωσε άνοδο 1,77% στις 669,64 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,72% στις 11,994 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες ξεκίνησαν υψηλότερα, αλλά υποχώρησαν καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη αυξήθηκαν.

«Πιθανότατα βλέπουμε αστάθεια για το πρώτο μισό του Ιουνίου και ίσως λίγο περισσότερο, γιατί δεν πρόκειται να έχουμε νέες πληροφορίες που να μας ηρεμούν πριν από τότε», δήλωσε η επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής του SoFi, Λιζ Γιανγκ, στο CNBC την Τετάρτη.

Οι μετοχές που συνήθως συνδέονται με τον οικονομικό κύκλο είχαν την μεγαλύτερη υστέρηση στον S&P 500. Η Albemarle σημείωσε πτώση 10% και η Mosaic 7%. Οι χρηματοοικονομικές μετοχές αποτελούσαν τον κλάδο του S&P 500 με τη χειρότερη απόδοση. Η Goldman Sachs υποχώρησε περίπου 3% και η JPMorgan Chase υποχώρησε περισσότερο από 2%.
Η Boeing σημείωσε πτώση περίπου 2%.Η ​​Norwegian Cruise Line σημείωσε πτώση 5,5% και η United Airlines έχασε πάνω από 5%.
Η Salesforce αυξήθηκε περισσότερο από 9% αφού τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη αφού οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου και καθώς η Κίνα τερμάτισε το lockdown στη Σαγκάη, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση σε μια ήδη στενή αγορά.

Το Brent διαμορφώθηκε στα 116,36 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,65%, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωσε άνοδ 0,55%, στα 115,32 δολάρια.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν κατ' αρχήν τη Δευτέρα να μειώσουν το 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τις πιο σκληρές κυρώσεις του μπλοκ από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης