Στην γραμμή παραγωγής οδεύουν τα ηλιακά λεωφορεία

Στην γραμμή παραγωγής οδεύουν τα ηλιακά λεωφορεία
Το φωτοβολταϊκό σύστημα, που εξέλιξε η γερμανική startup Sono Motors, περιλαμβάνει 21 ηλιακά panels συνολικού εμβαδού 12 τ.μ. και στη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας παρέχουν ενέργεια μέχρι και 2.000W

Τα πρώτα λεωφορεία με φωτοβολταϊκά panels στην οροφή ξεκινούν τις δοκιμές τους στη Γερμανία, με στόχο να συλλέξουν δεδομένα για τη συμβολή της ηλιακής ενέργειας στη φόρτιση των μπαταριών τους.
Το φωτοβολταϊκό σύστημα, που εξέλιξε η γερμανική startup Sono Motors, περιλαμβάνει 21 ηλιακά panels συνολικού εμβαδού 12 τ.μ. και στη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας παρέχουν ενέργεια μέχρι και 2.000W. Η ενέργεια αυτή θα χρησιμοποιείται για να φορτίζει τη μπαταρία των 24V του λεωφορείου, καθώς και για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού.

Στόχος, φυσικά, είναι ο περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λεωφορείων, που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ποιότητα του αέρα στις πόλεις και ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Η Sono Motors υπολογίζει ότι η ηλιακή ενέργεια -για τις παραπάνω λειτουργίες- θα περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά περίπου 2.500 λίτρα το χρόνο, καθώς και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 6,5 τόνους. Οι εκπομπές CO2 σε έναν στόλο 300 λεωφορείων μπορεί να μειωθούν, κατά συνέπεια, κατά περίπου 2.000 τόνους ετησίως.

Πηγή: carandmotor.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης