Ενέργεια

Ρωσία: Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε στα 11,01 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο

Ρωσία: Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε στα 11,01 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο

 Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω πτώση τον Απρίλιο έως και 1,5 εκατ. bpd

 

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνώματος φυσικού αερίου μειώθηκε στα 11,01 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάρτιο από 11,06 εκατομμύρια bpd τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε δημοσίευμα του Interfax τη Δευτέρα που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Ρωσική μονάδα ανάλυσης που συνδέεται με το υπουργείο Ενέργειας δεν δημοσίευσε μηνιαία στοιχεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με δύο πελάτες, η πρώτη καθυστέρηση εδώ και χρόνια εν μέσω αναφορών για μείωση της παραγωγής.

Η παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνώματος φυσικού αερίου της Ρωσίας ήταν 46,57 εκατομμύρια τόνοι τον Μάρτιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε σύγκριση με 42,23 εκατομμύρια τόνους τον Φεβρουάριο, ο οποίος ήταν μικρότερος.

Οι αναφορές για χαμηλότερη παραγωγή τον Μάρτιο, έρχονται καθώς οι εξαγωγείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναζήτηση βαρελιών εν μέσω δυτικών κυρώσεων .

Την Παρασκευή, πηγές ανέφεραν ότι στις 31 Μαρτίου, η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε στα 10,6 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο ημερήσιο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η μείωση ήταν ένας έκτακτος παράγοντας ή ένδειξη πιο παρατεταμένης πτώσης .

Εξαγωγές

Την ίδια στιγμή οι φορτώσεις του ρωσικού μείγματος πετρελαίου, Urals, μειώθηκαν από τα δυτικά λιμάνια στη Βαλτική Θάλασσα κατά 5% από το αρχικό χρονοδιάγραμμα τον περασμένο μήνα λόγω ακυρώσεων φορτίου.

Τη Δευτέρα, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τα στοιχεία, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αυξήθηκαν κατά 15,8% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο σε 57,1 εκατομμύρια τόνους (4,65 εκατομμύρια bpd).
Ανέφερε ότι η ρωσική παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε 0,8% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο στα 67,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οι μειώσεις που παρατηρούνται στην παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία σχετίζονται με αλλαγές στα logistics και τη χρηματοδότηση, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Καθώς οι ευρωπαίοι πελάτες ακολουθούν μια προσεκτική προσέγγιση όταν ασχολούνται με το ρωσικό πετρέλαιο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Ρωσία μπορεί να χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή αυτόν τον μήνα μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου bpd.
"Δεν θα εγγυώμαι πόσο γρήγορα θα μειωθεί η παραγωγή. Κατά μέσο όρο (μείωση) κατά 1 εκατομμύριο bpd φαίνεται εύλογη, αλλά θα μπορούσε τελικά να είναι ακόμη περισσότερο", δήλωσε ο Alexei Kokin από την χρηματιστηριακή Otkritie σχετικά με τις προσδοκίες για τον Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης