Διεθνή

Νέος γύρος κυρώσεων από ΕΕ, Μ. Βρετανία σε Ρωσία μετά την Bucha - Γερμανία και Αυστρία λένε «όχι» σε ενεργειακό embargo

Νέος γύρος κυρώσεων από ΕΕ, Μ. Βρετανία σε Ρωσία μετά την Bucha - Γερμανία και Αυστρία λένε «όχι» σε ενεργειακό embargo
Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να στοχοποιούν τον άνθρακα και το πετρέλαιο
Νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία αναμένεται να πυροδοτήσουν οι φρικαλεότητες στην πόλη Bucha της Ουκρανίας.
Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup και αξιωματούχοι της Κομισιόν, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, μίλησαν για την ανάγκη να επτιταχυνθεί το πέμπο πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι» είναι η επιβολή ενεργειακού embargo στην οποία αντιτίθενται Γερμανία και Αυστρία.
Αν και η Μόσχα υποστηρίζει πως η σφαγή των αμάχων στη Bucha αποτελεί προβοκάτσια των ΗΠΑ για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία στοχοποιούν τη Ρωσία, με δεδομένο ότι η πόλη ήταν υπό ρωσικό έλεγχο.
Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη στη Bucha απαιτεί νέο γύρο κυρώσεων που θα πρέπει να βάζουν στο στόχαστρο άνθρακα και πετρέλαιο. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, ο οποίος προανήγγειλε νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά την Ουκρανία και θα προχωρήσει επειγόντως σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητά και η Μεγάλη Βρετανία, με τη υπουργό Εξωτερικών, Liz Truss, να επισημαίνει ότι μια σκληρή προσέγγιση της Ρωσίας είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας.

Ο Macron βάζει στο στόχαστρο άνθρακα και πετρέλαιο

Νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία ζητά ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
«Υπάρχουν πάρα πολύ σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν σε εγκλήματα πολέμου. Είναι λίγο ως πολύ αποδεδειγμένο ότι ο ρωσικός στρατός ευθύνεται (για τους φόνους στην Bucha)», δήλωσε ο Macron στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. «Αυτό που συνέβη στην Bucha απαιτεί έναν νέο γύρο κυρώσεων και πολύ σαφή μέτρα» πρόσθεσε ο ίδιος. Αυτές οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να στοχοποιούν τον άνθρακα και το πετρέλαιο, πρότεινε ο Macron, ο οποίος αυτό τον μήνα αναμένεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία.
Πάντως, η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι οι δυνάμεις της ευθύνονται για τους θανάτους αμάχων στην πόλη Bucha κατηγορώντας την Ουκρανία ότι έχει στήσει μια «παράσταση» για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης