Διεθνή

Σε καθεστώς τεχνικής χρεωκοπίας η Ρωσία- Δεν πληρώνει κουπόνια 29 δισ δολ σε ξένους

Σε καθεστώς τεχνικής χρεωκοπίας η Ρωσία- Δεν πληρώνει κουπόνια 29 δισ δολ σε ξένους
Όπως φαίνεται λοιπόν, οι ξένοι επενδυτές που μέχρι τώρα κατείχαν τίτλους αξίας 3 τρισεκ. ρουβλίων, ή 29 δισεκ. δολ., θα υποστούν ένα τεράστιο πλήγμα

Η ρωσική κεντρική τράπεζα απαγόρευσε τις πληρωμές κουπονιών σε ξένους κατόχους ομολόγων εκφρασμένων σε ρούβλι, γνωστών ως OFZ, σε μια ενέργεια που αποκάλεσε «προσωρινό βήμα για τη στήριξη των αγορών στον απόηχο των διεθνών κυρώσεων».
Η Τράπεζα της Ρωσίας εξέδωσε την εν λόγω οδηγία στους θεματοφύλακες και στα τμήματα μητρώων της, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν πάγωμα των τοπικών πωλήσεων χρεογράφων από αλλοδαπούς.

Όπως φαίνεται λοιπόν, οι ξένοι επενδυτές που μέχρι τώρα κατείχαν τίτλους αξίας 3 τρισεκ. ρουβλίων, ή 29 δισεκ. δολ., θα υποστούν ένα τεράστιο πλήγμα, καθώς καθίστανται, εκ των πραγμάτων, ανίκανοι να εισπράξουν έσοδα από τις συμμετοχές τους, οι οποίες έχουν ήδη αποκλειστεί από την πώληση λόγω περιορισμών.
Η επόμενη πληρωμή κουπονιού για ομόλογα OFZ θα καταβληθεί αύριο σε ομόλογα που λήγουν το 2024, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Περισσότερα:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/613188/h-rosia-apagoreyei-tin-pliromi-kouponion-se-ksenous-omologioyxous-ypsous-29-dis-dol

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης