Παρενέργειες

Ανακάμπτουν τα futures μετά το "καραγκιοζιλίκι" με το Facebook

Ανακάμπτουν τα futures μετά το
Έχουν φαγωθεί όλοι οι γέροι επενδυτές της Wall να καστρέψουν τις εταιρίες της τεχνολογίας, όπως επιχείρησαν να κάνουν χθες με την META και το Facebook.
Πράγματι το Facebook έχασε χθες 200 δισ δολ σε αξία, το μεγαλύτερο νούμερο ever, γιατί έβγαλε λίγο μικρότερα κέρδη από αυτά που είχαν προβλέψει και είπε η εταιρία ότι ο τζίρος για το α΄τρίμηνο του 2022 θα είναι 27-29 δισ δολ και όχι 30.
Στο after market της συνεδρίασης η AMAZON έκανε ρημπάουντ 14,7% και τα futures του NASDAQ έκαναν ρημπάουντ 2%!
Ο S&P γύρισε πάνω από τις 4.520 μονάδες καταλαμβάνοντας τεχνικά σημεία που θα του επιτρέπουν να δημιουργήσει εκ νέου βάσεις.

Τι κι αν λοιπόν επικρατήσει η θεωρία των αρνητικών επιτοκίων διαρκείας με πληθωρισμό και έναν COVID που θα μεταλάσσεται ή νέες πανδημίες που θα έρχονται, όπως λέει ο Bill Gates, που κάτι θα ξέρει. Η Λαγκάρντ ξέχασε τις αυξήσεις των εποτοκίων, παρά τον υψηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για παράδειγμα.

Πως θα βγάλει κανείς λεφτά σε έναν κόσμο αρνητικών επιτοκίων; Και τι θα γίνει με τις μετοχές της τεχνολογίας που έχουν ανάπτυξη με αστρονομικά νούμερα σε έναν κόσμο γεμάτο ιούς, που ποτέ ενδεχομένως δεν θα ξαναγίνει αυτό που ξέραμε και πρέπει να ζεις και να σκέφθεσαι διαφορετικά.

Σε χρηματαγορές στοιχειωμένες, που αν τα επιτόκια ανέβουν θα χρεωκοπήσουν χώρες και επιχειρήσεις.
Άρα μπορεί να σκάσει η φούσκα των μετοχών ; Και αν δεν σκάσει;

Τότε θα σκάσουν οι old money short fund managers. Kαι οι ζημιές που υπεστησαν την τελευταία διετία είναι ουκ ολίγες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης