Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ευχαριστώ τη Γαλλία που δεν έπεσε στην παγίδα - Η Ολλανδία θα το πληρώσει

Erdogan: Ευχαριστώ τη Γαλλία που δεν έπεσε στην παγίδα - Η Ολλανδία θα το πληρώσει
Ο Tayyip Erdogan διαμήνυσε στον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte ότι «αν θυσιάσετε τις σχέσεις σας με την Τουρκία για τις εκλογές της Τετάρτης, θα πληρώσετε το αντίστοιχο τίμημα»
Τη Γαλλία ευχαρίστησε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, μετά την απόφαση της να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Melvut Cavusoglu την είσοδο στη χώρα και την πραγματοποίηση ομιλίας σε πολίτες τουρκικής καταγωγής.
Όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet «η Γαλλία δεν έπεσε σ’ αυτή την παγίδα, όπως η Ολλανδία, η οποία θα πληρώσει το τίμημα».
Ο Tayyip Erdogan μετά την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία των υπουργών Εξωτερικών και οικογενειακών υποθέσεων, διαμήνυσε στον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte ότι «αν θυσιάσετε τις σχέσεις σας με την Τουρκία για τις εκλογές της Τετάρτης (15/3), θα πληρώσετε το αντίστοιχο τίμημα».
«Δεν κάναμε ακόμη ό,τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε υπαινισσόμενος πως θα ακολουθήσουν αντίποινα εις βάρος της Ολλανδίας.
Με έντονο ύφος σημείωσε επίσης πως «ο φασισμός είναι ακόμη ζωντανός στη Δύση».

Δηλώσεις του Ολλανδού πρωθυπουργού

Νωρίτερα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte υποστήριξε ότι «η χθεσινή μέρα δεν ήταν καλή για τις σχέσεις των δύο χωρών» και δήλωσε την ανάγκη να αποκλιμακωθεί η διπλωματική αντιπαράθεση.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση ως τη χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει η χώρα του εδώ και χρόνια.
«Ουδέποτε είχα τέτοια εμπειρία μέχρι τώρα, αλλά θέλουμε να είμαστε η πιο συνετή πλευρά.
Αν κλιμακώσουν θα πρέπει να απαντήσουμε, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακώσουμε», δήλωσε ο Rutte.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης