Ενέργεια

Σήμερα (2/12) η νέα τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ - Στα 70 δολ/βαρέλι το brent

Σήμερα (2/12) η νέα τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ - Στα 70 δολ/βαρέλι το brent
Eν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ

Στα 70 δολ/βαρέλι κινείται σήμερα το brent σημειώνοντας άνοδο 2,15% και στα 67 δολ/βαρέλι το αργό με άνοδο 2,27%. Και μάλιστα όλα αυτά εν αναμονή της συνάντησης και της απόφασης του OPEC+  σχετικά με τη στρατηγική στην απελευθέρωση των αποθεμάτων πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα (2/12) ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα αποφασίσουν αν θα διοχετεύσουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά ή αν θα περιορίσουν την προσφορά εν μέσω μεγάλων διακυμάνσεων στις τιμές, της πρόθεσης των ΗΠΑ να προσφέρουν στην αγορά μέρος των στρατηγικών τους αποθεμάτων και της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Η στάση των χωρών

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+, δήλωσαν πριν από τις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ότι δεν υπήρχε ανάγκη για μια σπασμωδική αντίδραση για την τροποποίηση της πολιτικής. Το Ιράκ είπε ότι ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να επεκτείνει την υπάρχουσα πολιτική παραγωγής βραχυπρόθεσμα.

Κατά την τελευταία εβδομάδα, οι τιμές σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους τον Νοέμβριο από την έναρξη της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη "Όμικρον" ταρακούνησε τις αγορές.

Τέλος, ο Diamantino Pedro Azevedo, υπουργός Ενέργειας της Αγκόλα και εκ περιτροπής πρόεδρος του ΟΠΕΚ  τόνισε ότι: «Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, είναι επιτακτική ανάγκη, μαζί με τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ να παραμείνουμε συνετοί στην προσέγγισή μας όπως το απαιτούν οι συνθήκες της αγοράς».

Τι έγινε χθες (1/12)


Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του δεν συζήτησαν για αλλαγές στην πολιτική του Οργανισμού σχετικά με την διάθεση πετρελαίου στην αγορά, ανέφερε αξιωματούχος που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη στο Reuters.

Το ζήτημα για ενδεχόμενες αλλαγές στις πολιτικές του ΟΠΕ θα συζητηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη που θα γίνει σήμερα, με τη διευρυμένη συμμετοχή των μελών του ΟΠΕΚ+.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης